TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2010-05-10

Jual Diri Untuk Berjaya ? Berapa Kau Harga?


Gempar! bila seorang remaja lelaki menjaja dirinya di ruang-ruang siber dan media elektronik. Pelbagai aksi dan video mulai disebarkan secara berleluasa. Aksi-aksi dan adegan melampau itu dikatakan amat tidak senonoh. Heboh bila Video 3gp skandal terbaru 2010 itu bertukar dari handphone ke telefon bimbit yang lain melalui bluetooth si gigi biru...Budak-budak sekolah dan anak-anak kecil mula cuba meniru aksi dan gaya dari mereka-mereka di dalam klip berkenaan...! 

ok..ok! betul-betul teknik SEO yang agak melampau dengan menggunakan keyword aka katakunci yang popular di kalangan warga Malaysia...pelik tapi benar, dan agak unik. Dan bukan itu cerita aku...

JUAL DIRI ? atau PROMOSI DIRI

Satu elemen yang penting untuk mereka yang mahu bertapak di alam siber ni. Tak kira lah secara baik ataupun sebaliknya. Bukan setakat jual diri, tetapi jual kemahiran+bisnes+produk .... 

Berapa orang di dunia yang berjaya melalui promosi diri? melalui laman sesawang seperti Myspace dan You Tube... opss, bukan setakat menyanyi jak tau, tapi juga dalam bidang2 lain, contohnya macam Irfan Khairi, dan terkini Ammar Zahar, usahawan muda melalui internet...

Kena cara boleh untung, tak kena cara boleh kena kutuk dan seranah...hahaha. Sendiri mau ingat ler...

p/s- Apa aku cerita sebenarnya ni? hahaha.... bingung eh...

10 KomeN pada :“ Jual Diri Untuk Berjaya ? Berapa Kau Harga? ”

hahahha.... sudah panjang2 cerita... sendiri bingung.... adehhhhhh....

but good 1.... tapi I never heard about the story yg you mentioned tu... sapa tu ah?? ~.@

menjual diri secara positif ok aja ^_^

wah,budakhutan ke yg posing kat atas tuh.. promosi utk ape ni?cari jodoh ke..? :D
nadine br refresh blog balik..huhu,tgh cari mood

ko rase kalau ko timbang kati aku ni...bape kilo ringgit harga aku weh? hahahaha...gamba ko cam ko tu kluang man je..tak terserempak ngan spenderman ke?


anyway...kalau ikut jalan yang betul, hati ikhlas, niat baik...rezeki mudah masuk kan? tak payah jual diri aahhh

bagus entri2 dlm blog ni, wanes senang sekali utk bagi award "Beautiful Blogger" utk budah hutan. sudilah kiranya menerima award dri wanes. :D

Cath J~eh, cerita tu hanya rekaan BH semata2, tapi rasanya cam ada gak berlaku sebenarnya, tapi mungkin bukan di Malaysia... harap2 lah

Kniedaz~yup, cara baik always win...cam dalam cerita wimpy kids...hahaha... Cheese Touch!

Nadine Zuhara~wah...lama tak dengar khabar ~_^ macam mau cari jodoh jak plak kan..hahaha, sebenarnya idea tengah kering,so tu gambar yg terjumpa dlm pc...upload jakla.. ahaks..

LampuNeon~ades, cam kluangman ker? hahaha... orait bah, kalu timbang kati, rasanya berat ko ni boleh membawa ke syurga... maklumlah, dalam hati ada taman... hahaha... betul beb, nawaitu kena terbaiek... ikhlas tapi jangan jauh... ~_^

Wanes~Konsikou gia tompinai... ~_^

if jual diri dengan cara yg betul, tak kisah.hehehe

Lizz~yup, betul3x ... nak jadi yang terbaiek, tak lama lagi..hahaha

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin