TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2010-05-13

Aku Suka Kakak Tiri Cinderella !


Apa yang ada pada Cinderella sehingga membuatkan dunia memujanya? Adakah kerana hanya dia seorang anak yatim? Atau kerana dia dibantu oleh pari-pari untuk mejlma menjadi seorang puteri tetapi punya masa terhad sehingga tengah malam? Atau kerana sebelah kasutnya yang tertinggal di tangga Istana? ... atau kerana kejahatan kakak tirinya?

Ahaks, janganlah kamurang emosi plak. Ni pasal cerita Korea di Saluran KBS- 303 di Astro tu , Cinderella's Stepsister... ala yang setiap hari Rabu dan Khamis jam 9 malam, ganti cerita Slaves Hunter aka Chuno tu. Yup, disebabkan pasukan Uber 2010 wanita Korea berjaya melangkah ke akhir, aku kena sokong durang...hahaha.


Cerita adaptasi moden dari kisah Cinderella ni diceritakan dari hidup kakak si Cinderella bukannya si Cinderella. Sebenarnya itu sebagai simbolik, dorang tak pakai pun nama tu dalam cerita Korea ni, nanti pelik plak cerita Korea ni... Cinderella aka Goo Hyo Sun merancang untuk menentang kakaknya Eun Jo.

Eun Jo dilakonkan oleh Moon Geun Yong, eh tak kenal?  Ala yang berlakon Autumn in My Heart tu. Awek Korea memang cun. ( Sumandak Sabah pun Olundus=cantik juga bah ).... hehehe

Si Eun Jo ni seorang yang hati sejuk sket, cakap kasar, tak ambil peduli hal orang lain, tak ada fantasi untuk hidup, sejak kecil lagi hidup dalam keadaan yang terumbang ambing. Bagi dirinya, hidup ini amat menyusahkan... tapi... dia tetap lawa dan cantik... aku sayang kau bah... atukui!  

Ok..ok... sebelum banyak ayat2 yang tak sepatunya keluar, aku bagi korang info tentang drama ni, dan semestinya ada yang mencarinya...

Sinopsis / Plot Cinderella's Sister - AllKoreanDrama

Tengok cerita Cinderella's Sister Online - MySoju.com
(kat sini pun korang boleh tengok online drama/Filem Korea dan Jepun)



Lagu tema Cinderella's Sister - It Has To Be You , dinyanyikan oleh Yesung (Super Junior) - Download

Lagu OST Cinderella's Sister yang lain - Download

p/s: 사랑해요 (sa-rang-hae-yo) / 사랑해 (sa-rang-hae) - Aku Sayang Kamu !



11 KomeN pada :“ Aku Suka Kakak Tiri Cinderella ! ”

cantik2 betul orang korea ni :)

orang2 Malaysia pun apa kurangnya ~_^. Cuma kurang keluar TV... hehehe

alamak beb!!
ko membuatkan pocket akan terlayan drama korea..
nanti kalau pocket post citer dlm bahasa korea,
baru tekujat masyarakat suma..
hahahah!!!

taid aku tgk cite ni, first time, tp dah nak dekat2 habis. tp xpaham sgt la. mcm bese2 je...

lama aku nda tingu tb ni.hee malas

bes ka cta dia??aku mo try tingu ne bha..busan sudaaa..
psstt..jd tak aku ckp sabah??ahaha

mcm best lah.... nasib baik you bagi link watch online.. ^_^

ma-kasehhhh ^_^

Pocket~ahaks, layan drama Korea pun besh ~_^, ada kelainan sket, sebab awek2 nya kiut...hahaha

Piqa~belum jiwa korea lagi ni... hehehe

ViSakura~sebab asyik2 Tb yang tinguk ko bah tu... ahaks

Chokio~best jua eh ceritanya... hahaha, macam bulih sudah tu tau...

Cath J~yup, sure best ni sis... ada jua la babak2 airmata... isk isk isk... jgn nangis...

tacyeon!! hee :) baru tgk citer ni sampai episod 4 je..kekeke.best!

SweetyMui~ ahaks... cam siuk kan setakat ni... ~_^

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin