TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2009-10-23

4 Rahsia Telefon Korang !

Untuk semua orang yang ada handphone ,haaa.. ni ada tips berguna ntuk korang , mau print ka , mau hafal ka...suka ati laa...ahaks. Ada beberapa perkara dan rahsia yang boleh dipakai sewaktu kecemasan. Sebenarnya telefon bimbit atau handphone tu bleh digunakan sebagai penyelamat diwaktu kecemasan.Ini adalah antara benda yang korang boleh buat....

1 ~ KECEMASAN
ala... rasanya yang ni hampir semua orang dah tau agaknya. Talian 112 adalah secara rasminya no talian kecemasan yang digunapakai ntuk seluruh dunia ... bukan semesta yeak... Kalau rasa ada kecemasan dan time tu teda line tepon bimbit , bah, apa lagi..dail sija tu 112. Confirm berjaya!

2 ~ KUNCI terkunci dalam Kereta
Pernah gak jadi ngan aku benda ni , tinggalkan kunci kat dalam keta , lepas tu story2 ngan member kejap kat luar keta , tup tup, keta dan ter auto LOCK...aiya! macam mana jadik pun aku tak tau. So ntuk kejadian yang camni ,ada gak trick nya. Kalau spare remote key tu ada di rumah , nah ... kamurang call lah orang yang di rumah tu pakai handphone kamurang ke handphone urang di rumah tu , time tu jarakkan diri dari kereta dalam jarak sekaki begitu, lepas tu suruh urang yang dirumah tu pisit (picit) tu remote control sambil durang kasi dekat tu remote di handphone durang... nah! macam magic si David Blaine... terbuka la tu kereta kamurang... macam siuk ni trick kan... tak kiralah berapa jauh pun... asalkan ada tu telefon dengan spare remotekey..nah..sanang hidup bah, tia payah lagi jauh berjalan kunun mau naik bas atau umpil2 tu kereta...

3 ~ Kuasa Bateri Handphone yang tersembunyi
sia mau try ni nanti... bayangkan kalau telefon kamurang mau abes bateri sudah, ngam lagi tu time kecemasan...fuh... ada teknik dia geng, tekan key *3370#. Lepas tu nanti tu handphone ter restartdengan kuasa simpanan bateri dan akan menunjukkan bateri ada lagi separuh... uinah siuk eh!...tapi lepas tu , kalau sudah di rumah cas sija balik henfon tu aa...

4 ~ Kasi Selamat telefon yang kena curi
tapi..maksud sia bukan kasi selamat yang sampai dapat balik lah..cuma kamurang dapat pastikan yang orang yang mencuri tu enfon kamurang tia lagi dapat pakai tu enfon ataupun mau jual tu enfon... begini tekniknya , mula2 cek tu serial number enfon kamurang dengan tekan *#06# , lepas tu keluar lah nombor kod atau serial nombor phone kamurang. Nombor ni yang mau disimpan bagus bagus..Bila tu telefon kena curi , kita pun telefonlah pembekal perkhidmatan lepas tu bagi durang tu serial tadi supaya kita bulih block tu henfon kita yang kena curi. Walaupun dia tukar tu simcard , telefon tu tatap tidak bulih pakai...hehehe..sama sama rugi!

camana ? bulih pakai ka tu teknik ? hehehe... sia mau try yang tu numbur dua nanti.. kamurang ada lagi tips ka? yang bagus ka ..yang tidak bagus ka... ahaks.. kasi kungsi kungsi bah! kalau ada tips untuk Hack handphone ka atau software untuk handphone ka... bulih juga kasi share...
bah..ngantuk sudah sia oooo...

22 KomeN pada :“ 4 Rahsia Telefon Korang ! ”

betul ke ni? macam xpercaya jeee..tp nnti nk try. xD

nasib baik aku de kawan dari sabah..phm jugak la aku baca ne..kalo tak konpem nganga..huhu..mane dpt tips ne??

Bella~betul ni... kalau dah try nanti..aa bagitau ngan aku yeak..

Chokio~hehehe...saja bah tu menaip ikut slang Sabah sket... tips dapat dari kawan, dia siap bagi flyer lagi..ahaks..

I heard about tips no 2...tapi rasa-rasanya kalau boleh mao try semua la...
Hebat!

bulih cuba ke ni bah?
sia mau guna yang kalau abis bateri tu~

paling tensen bila nset kena curi. penat2 beli

-____-"

betul kah tidak ohhh itu numbor 2???? hehehheheh

ba no 2 tu nda buli ba..

sia suda try aritu..mmg betul2 nda buli

pernah dgr g2..x amek serius.but now, yeah. better igt sumer ni.

ngee tq!

Honey~ sia try , dapat owh... tp mau kasi ngam dekat sikit dgn kereta... Sudah cuba test ka ?

Zara~ ahaks.. aku pun blum try ni Zara..takut kong plak bateri tu nanti... hehehe

Nazra~ btul btul btull... sungguh fedup bila enfon dicurik...

PiQa~ Cam tak cayakan ... kena cuba dulu ...

Cath J~ betul eh...

Sigg~aa... betul bah.. tu jarak ngam sudah ka?

Khalil~yg berguna tu .. yg 112 dan low bat tu... fuh... penting tu...

ba ngam sudah...betri alarm habis kali..

haha aku budak ipoh yang tau sikit cakap sabah..
buli ba kalau aku?

yang pasai kunci kereta tu ko try dulu k..aku bace susah nak paham sket nii hehehe

pasal pintu terkunci tu btol ek?? ko sure wei??

Sigg~Ahaks.. mcm real owh bro.. bulih sudah tu... bulih bah kalau kau.. hehehe

NeoRuL~ aiseh tak paham? kat blog aku yg kunu bahasa inggeris tu ada gak aku story mory ttg ni..

LiZz~sure wooo... bleh!

mau try la no2 n 3 tu.. huhu..
macam best ni..

Adiza~bleh digunakan utk kecemasan :)

smua jenis hp ka @ yg tertentu saja??

Farantey~ semua pun boleh..sebab yang penting dia sebagai medium penghantat frekuensi :)

yang no 4 x ley pakai dik kat malaysia... akak dah buat... siap sediakan serial number nak bgtau .. cheh hampeh die kate *kak kat malaysia kite x buat cani* so jawapannyer orang yang mencuri tetap dapat berfoya2 menjual HP akak dah tentu paling sikit pon rm500 dpt punyer!! sakita ati tau **-p/s baik pakai hp murah lagi bagus xde org nak curi dah :P**

SIK~huhuhu... bukan tak bleh buwat tu kak, orang telco jak malas nak buwat servis tu...
ahaks... tips ntuk beli enpon murah pun okes gak tu kak..hehehe..berbaloi baloi...eh..cam iklan dah

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin