TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2009-09-13

Seminggu Lagi Raya !

Salam hari Ahad :) wah... Tak lama lagi nak raya ni uiks! hari ni hari ke 23 umat Islam berpuasa . So camana? baju raya dah siap ? atau dah beli ? berapa pasang tu? raya tahun ni balik kampung mana ? ..hehehe.. itulah antara soalan wajib dan selalu berkumandang time raya ni sekumandangnya lagu raya di corong-corong radio.. (tunggang terbalik ayat aku)...

Yop! seperti yang korang nengok kat atas dan kat bawah tu , ala ..aku saja jak tu letak gambo raya tahun lepas punya , nak bagi semangat untuk balik kampung dan beraya ! Dah beli bunga api dan mercun kah tu ?! (opss...soalan sensitif ni..karang kena tangkap polis).. HARAP MAAF , aku tak menjual mercun dan bunga api secara online yeak!..tak pepasal lokap karang...

Tapi , betullah , bagi aku , bunga api dan mercun nilah antara kemeriahan sewaktu Aidilfitri dan Aidiladha. Seronok tengok bebudak main bunga api dengan riang rianya... bila dah diharamkan tu yang ada jadik lebih kreatif tu... buat 'mercun bom' buatan sendiri . Meriam buluh plak , rasanya tu kita patut patenkan dan klaim sebagai alat tradisional kita , karang tak pepasal ada orang dari negara jiran yang merusuh plak lagi...ahaks!

Selalunya , time waktu kahwin jak orang buat tema ntuk pakaian kan... hahaha , aku rasa ada gak yang buat tema ntuk hari raya ! macam tahun lepas kaler rasmi baju raya kitaorang ialah - Maroon 5... hehehe... tahun ni kaler apa plak ? cuba korang teka ... kalau nak tau... kenalah datang jenguk balik la blog aku lepas raya ni.. owh! kalu korang nak carik gambo aku kat atas..tak ada, sori geng! mau carik jugak, kena kurik dalam arkib tu...sure ada punya lah..

dan bagi korang yang tengah seebook menguli tepung untuk membuat kueh dan beskut raya, teruskan perjuangan ! buat banyak2 sket..ada lebey bleh lah kirim kat aku... hohoho... dan kepada yang plan2 nak turun bandar ntuk shopping... atukui ! mesti sesak ni!.. hati kamurang dengan pecopet dan penyamun . Palis palis dan harap harap tak kena macam apa yang terjadi kat Kak Anita Sarawak dan Abg Mahathir tu... berhati - hati ...

woraitlah ..karang terlebey excited plak ntuk beraya ni...

alamaks ! terlebey sudah !

40 KomeN pada :“ Seminggu Lagi Raya ! ”

plat no kancil tu unik ouh!

remy tu sume adikberadikk ko ker? uhuuu ramai nyer...

cantikla marroon 5..

aku nyer fam tak pernah lagi wat theme mase raye..huhu...

aku setuju dgn ko, bunga api kalau takde memanh tak meriah raye...

=) remy turun sini, meh raye umah aku....=)

Laila~
ahaks..edit tu.ntuk keselamatan sejagat pakcik aku..hehehe

Che Neorul~
ahaks..tu kazen berkazen berkumpul tu..hehehe...
per lagik , karang ko wat lah theme next year... kaler oren..hehehe

yup..kena ada bunga api..baru best!

laaa tunjuk ar gambo family...=)

oit, da takde mase nak beli baju same kaler da...huhu..belasah jer..

aku takde mood raye sebab my atuk da takde. so takde grandfather and grandmther raye rase cam hambar~

huhuhu main bunga api cap kucing ke tu???...

slmt hari raya bro..

nice picture!
selamat hari raya... :)

nak join maroon 5 jugak
hehe

siyesly smat gle foto2 ni..

kemere hape gune?

mengingatkan haku suasane kampung..huhu

lawa ah edit.
jap, mesti kaler gold lak kan?(ttbe je main teka)
hehe

Neorul~
family aaa tuu...hehehe, ko try tgk gambo lama..
hehehe..ntuk next raya wat a camtu , sama kaler ngan bf or hubby plak..

err... takziah...

tangan HitaM~
hahaha..cam tau plak..ni mesti supplier sama ni..hehehe
salam Aidilfitri

Ary~ thanks Ary..Selamar Raya :)

PurPlez~
Purples campo maroon..orait gak tu...hehehe

Fahim~
ayaks..kamera besa jak tu, sony dsc h3... yup, best kan ingat kampungs halamans...huhuhu

Piqah~
alamaks...kaler gold...ader ker? cam org kahwen jak plak..

SiZuka~
Pink ker ? hehehe... kena tunggu lepas raya la ni, lepas raya upload gambo.. ahaks..

nice blog
thanks too u visit my blog

ehem...ley masuk contest boria baju raya...alalla

nak ikut berya sekali boleh Dak Utan?

ala Remy, boleh lah~ bolehlah~

hehehe~

Beraya kat mana nanti? boleh I join tak? hehehee

wpun terkuar tjuk ak still nk komen~part kena lokap psl jual mercun bagai..ala polis pon sama je.jgn takut. hehe

dan selamat hari raya..kau x raya kt hutan kn? hehe joke2..moga bergembira nnt

nice pics... selamat hari raya...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Ocim~
Thanks... boleh bah... tak ada masalah...

Ratu Salju~
manatau kan..tgklah kalau2 tahun ni boleh tercalon... hehehe

ZaRA~
jauwuh oooohh... meh lah beraya secara maya...ahaks..

C.ALV.B~
Balik nun ke Sandakan.. hehehe.. jauh tu...

AdiZA~
Selamat hari Raya ...yeah...tak lama lagi ni..yahooooo!

kHALIL~
Ahaks , kampung nenek pun kat ngan area plantation... syok! hehehe... pandai beli...pandai la menanggung nya .yea tak.. nak wat pengakuan ada beli..

Adry~
Ni yg last year nyer ni...tunggu plak ntuk thn ni.apa lah agaknya kalernya yeak..hahaha... salama raya ntuk bro Adry kata Tawau

Salam Lebaran....
Maaf Zahir Batin...
Ada Kad Raya Untuk kamoo....
;)

Eazy dan semua ~
Salam Aidilfitri :)

wei..ging... mengasi jeles woii...
mentang2 sa tia dapat pulang hari raya..lol..
awal gia mood raya ni....warhggghhhh I miss raya...duh!

anyway, salam hari raya dari kiwi, maaf zahir je bro... paw banyak2 duit raya ah...''Kong

first time masuk blog ko..

salam aidilfitri~
semoga sinarnya percikan bunga api itu sama seperti sinarnya hati kamu ^^

Kong~ ahaks.. amacam sambutan raya sana Kiwi? hehehe... huhuhu..sia yg kena paw owh... hehehe

Zulfitry~ahaks.. tenkiu tenkiu...

Iliana~Salam Aidilfitri :)harapan ku begitu jua.. hehehe

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin