TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2009-08-31

AKU DARAH ANAK MALAYSIA - A.D.A.M

Salam Ramadhan dan Salam Kemerdekaan...
52 tahun kemerdekaan Tanah Melayu , 46 tahun pembentukan Malaysia...

Aku cuba mencari idea grafik untuk disumbangkan ke kelabram.com sempena sambutan bulan kemerdekaan dan karya Ramlee Awang Murshid yang boleh mengingatkan aku akan semangat patriotisme serta perjuangan adalah karya beliau yang bertajuk
A.D.A.M - Aku Darah Anak Malaysia.
turut dialih bahasa ke bahasa inggeris dengan tajuk - PERSONAL JUSTICE

Jika ADAM diadaptasikan ke Filem , siapakah pelakon yang pada pendapat anda boleh melakonkan watak-watak dalam ADAM ?
cuma pendapat budakhutan...
Hilman - Mustapha Kamal
Mia Sara - Siti Saleha
Jeslina - Lisa Surihani

watak-watak lain? belum ada idea ... hehehe. Gambar di atas hanyalah sekadar imaginasi aku .
kenapa pilih Mustapha Kamal ? untuk watak Hilman ni , aku rasa dia amatlah sesuai . Watak seorang ayah dan anggota polis yang cekap ... memang ngam betul eh...

Salam Merdeka !

Pesanan Penaja:
Kepada peminat dan pembaca novel tegar ,
sudahkah anda membaca karya - karya abg RAM ?
nak dapatkan info terkini bolehlah melayari www.kelabram.com

p.s: semua blog aku , aku masukkan grafik dan entry yang sama. Selamat tinggal Celcom , aku terpaksa curang kepadamu kerana Digi lebih baik kepadaku , aku tak dapat lagi menahan ragammu. Kau membuatkan hari-hariku suram kerana kau tidak lagi pantas buatku... kenangan bersamamu akan tetap terpahat di memori kerana kau lah yang pertama buatku... Mungkin suatu hari nanti kita pasti bersatu kembali jika jodoh itu takdir kita berdua... September ini bulan terakhirku bersamamu... maafkan aku...

hehehe... macam ayat jiwang tah plang. Ahaks , bah bisai bisai kamurang. Selamat Merdeka!

13 KomeN pada :“ AKU DARAH ANAK MALAYSIA - A.D.A.M ”

A.D.A.M.

memang favorite aku~

ahh, salam kemerdekaan!

moga minda terpelihara, jiwa bertambah mulia~

Zara~Salam kemerdekaan :) yup ..moga minda terpelihara , jiwa bertambah mulia , jangan pelihara yang bebukan..hehehe

Happy merdeka!

p/s : aku nak tdo puas2!

salam anak merdeka bro..wow!kreatif bro

salam merdeka budahhutan.. : )
berhajat nak menambah koleksi novel2 RAM.. mm,best ek A.D.A.M? bolehlah carik nnti.. : )

Che NEoRul~ Ala .ni musti tgh tido ni , terlepas la nengok Tribute ntuk Allahyarham Sudirman kat tv3 tadi..

Mizlan~Salam merdeka Guru.. hehehe

nadinE~ Salam Merdeka :)
Yup , disyorkan utk menambah koleksi.. best gak cerita ADAM ni...

owh..ingat ade muvee btol..buat la stu..mau tgk..huhu

hahaha!! aku tengah baca now!!! bagus ko ni wei. sesuai watak2 tu. hehe

eh, aku dah tukar WP!! whiteharajuku tu akan redirect to new website :)

Chokio~fuh, dah pernah baca tak novel ADAM? harap2 adalah penerbit kat Malaysia ni yg berminat nak buat filem... asyik tgk omputih punya adapatasi novel jak..tunggu Malaysia plak..

LiZZ~dah bes baca ker? cayalah.. woah, dah meningkta maju nampaknya Che Liza Razak..hehehe... keep it up..

Happy Merdeka yer anak Msia... ;-p

Cath~ Tunggu 16hb Septembr utk pembentukan Malaysia yg sebenarnya... hehehe

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin