TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2009-05-23

Aku Ke JEPUN

Ohaiyo Gozaimashita ! ogenki desu ka? Li Tenki Desu

Hajimemashite. Reme desu.Douzo Yoroshiku ... Aikarawa desu. Anata wa ikaga?
Nanika Atta ? Dou Shiteru ? Kawatta Koto Oru?

Wah...wah... macam mana ke-Jepun-an itu , macam siuk plak eh...hahaha. Memang siuk kalau berjalan di Jepun ni. Hampir semua orang dalam bentuk disiplin diri yang kuat. Walaupun kadang-kadang bila tengok macam ganjil atau pelik , tapi memang unik. Pakai sarung mulut cam doktor / nurse tu pun ramai... hahaha...jalan-jalan di Shibuya... mana-mana pergi pun , rasa macam happening tul! ramai betul orang berjalan ngan kot dan fesyen yang...erm... rasa cam ketinggalan plak aku.. hahaha. nasib rambut ni bleh wat style Jepun sket...hahaha


Menginap di Capsule Inn, Akihabara, Tokyo memang best ! Peminat Gajet Elektronik dan Manga dan Anime Jepun bolehlah berkampung disini. Capsule inn? Yup, betul tidur dalam bilik bentuk kapsul tu, semalam lebih kurang 4000Yen RM 148.00 ...wah! tak padan dengan kecik! tapi tentunya pengalaman dan perasaan time menginbap di situ..fuh... sungguh futuristik dan berbaloi! 

Dari Akihabara ke Harajuku, tempat wajib pergi.. naik Yamanote Line... 
Dua awek Cute bagi peace ... kawaiiii !

wah! bila sampai stesyen Train di Harajuku dah nampak ramai tul pejalan-pejalan kaki dan pelepak di area ni.Sumandak / awek awek berkeliaran dengan gaya dan fesyen yang mengancam jiwa...ouch! lepas tu jalan - jalan di area Takeshita Dori / Takeshita Street, ni lorong/jalan yang penuh ngan Kedai2 Makan / Butik /dan Cafe... limpas jak awek kiut..apa lagi, buat muka comel lepas tu ucap.. "Ohaiyo!" sambil bagi tanda peace... hehehe... dorang senyum sambil jawab jugak..hehehe


Okes... okes... walaupun aku tak mau kembara fantasi ni berakhir , isk isk isk... dengan sedihnya kena kembali jugak ke dunia nyata. Aku masih juga di sini , Kota Kinabalu... Alamak , jangan lah marah geng, tu cuma angan2 dan impian bah tu.. mau berjalan pi sana Jepun... kena kasi ketawa la sia ni... hehehe..saja bah ni...ber trip trip di hujung minggu..Salam Hujung minggu ntuk semua!

Dont' be afraid to ride your dreams! Ganbatte ne!

17 KomeN pada :“ Aku Ke JEPUN ”

mati - mati aku ingat ko g jepun ceh.
awek tu cute ke? aku nampak cam antu kuning jer hahahahah

Neo~ ala...chekgu ni, kira okes la tu, lawa gak kan..hehehe..pengembaraan ala mfantasi...hehehe

mati2 sdh aku ingat ko pi jipun astaga.. tepikir2 lg aku mcm mn ko bleh lepas p sana dan kembali pasal ada flu babi tu.. hahahaha silaka eh

kenape tibe2 aku leh sengal n caye kali ni????huh, giler marah ni.muahaha. baru nk tny, harajuku tu best x. tak jadi dah.hahaha

sabau jek laa
ingatkan gi jepun betul2
x pe la
pasang angan2 pun xpe
mana tau akan menjadi kenyataan satu hari nanti
:)

EZaleeza~Aiseh, sori geng, lain kali aku pigi juga ni betul betul punya..sekarang ni kira dia punya pra perjalanan lah..hahaha...silaka eh

Lizz~undui , marah ka ko Lizz , harajuku best wooo... hehehe

LiLy~Sabau yeak... hehehe bagi can dulu bah aku mau berangan kijap..

Cis. Aku tertipu. Ada yang mahu makan cili pagi-pagi buta begini. Haha.
Wah budak hutan, kau sudah berdot com nampaknya. Pasti panjang misi dan halatuju blogmu, ya.
Selamat terus!!!

Doi..ingat betul2 ko pi Jepun..hahahaha. Bagus juga beranagn2 di hujung minggu..manatau Tuhan kasih kabul kan? hehehehe

ko ni dah mengundang kemarahan. sebab menipu..sebagai denda, sila topapkan aku seploh hengget hahaha

uitzz! wat suspen jee sikawan niii
ingatkan td banar2 upanya
tipah tertipu huhuhuhu....

KEBUUUUSHH!!!!*simbah dakutan ngan sebaldi air*

"Oit, bangun..bangun... ngigau dah si dakutan. sampai ka jepun lak tu. alala..."

bahaya la jepun...ada swine flu lg. duk umah lg bagus bah..

haha..walaupun ko tidak di jepun time ko tulis cerita ni Budak Hutan... ternyata benar lah apa yang ko gambarkan tu...Akiabara bah nama tu tempat...tempat segala jualan elektronik modern..wah I miss the place lah.

capsul dorm memang biasa lah di Jepun tu... macam tidur dalam tong drum...

hehe...
mcm si Rudy (DJ) cakap..
GOT CHA!
Ba mcm tu lah mangkali sia terkena.
Anyway...idea bagus n kreatif tu BH. Sesekali melancong di hujung minggu di alam fantasi mungkin boleh menghilangkan stress.
:p

sugoi~~

mauk ikut juak...

SangPelangi~hehehe...ko masih di Jepun bah tu kan..sori la geng... mau angan2 saja bah tu
C.Alv.B~ya bah, mana tau jadi realiti..ahaks
Neo~ala...nak topup mende.. aku bagi duaplosen ntuk beli eskrem.. hehehe
Tasha~kesian tipah..
Kong~ nah... misti ko pernah pigi ni kan... uinah jeles aku eh..
Minsulod~gotcha.. tapi c rudy bukan am crew sudah tu.. ya ilang stress sia , tapi skali brenti fantasi stress balik..hehehe
Fecca~boleh..polah jak ngan kamek , sik da masalah... baittt punya!

Camana lah org yg Claustrophobic mo masuk dalam kapsul tu ah? Kalau sa la, LAMAS eh! nda mau eh! Sanggup laie tidur atas krusi panjang di taman-taman oh kalau ada.

Ppuan2 rmbut kuning kulit tan hitam tu 'Ganguro girls' tu ging. Yaiiiksss!!

Percaya lah, ramai orang di dunia ingin melawat Jepun tapi ketahuilah bahawa kos melawat ke Jepun ialah PALING MAHAL DI DUNIA buat masa sekarang. Kedua mahal, Iceland.

CiCAk~ hahaha.... mau juga bah try tidur dala mtu kapsul...ngehehe. .tidur di krusi2 taman...undui kana 'cium' karang...ahaks

Ganguro girl..hahaha..ganbatte ne..

ya bah...siuk bah kalu mau pi sana... unik sket... kana kumpul duit ni tau

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin