TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2009-03-10

Cerita Minggu Yang Lalu Lalu...

Salam dan salam !
ya bah... terlebih sudah. Terlebih sebulan blum bayar bil Celcom neh, lupa plak aku. ades! Sebelum pi kursus ari tu dapat bil , aku tak pi bayar, ingat mau bayar lepas abes urusan kursus mengkursus. Sekali lupa daaa.... sekali mau connect dalam 2 hari yg lalu, connection putus, terima sms .. bil blum bayar ...atukui! sekal idah pi bayar, kelmarin, baru ari ni ada talian...fuh...

Yup, masih lagi cerita basi aku tentang kursus di Seberang Laut hari tu... banyak jugaklah tempat aku sempat pi. Lepas abes kursus jam 4.30 petang hari hari , bergegas balik hotel, bersiap then terus jalan naik LRT dari Taman Jaya ke KLCC la... Mydin , Petaling Street , Area Masjid Jamek. Besakla bila dah sampai sini, selalunya adalah kiriman2. Ahaks, my mak pesan ntuk beli majalah2 dan tudung Ikin... memula tu confuse gak aku , camana la rupa bentuk tudung Ikin tu. Sekali bila dah sampai tempat dituju, baru lah tau rupa bentuknya... sure pakcik2 dan makcik yang ada sama time tu heran pesal aku borong byk sangat tudung Ikin, tudung2 , kain2 songket dan batik... ades!  

Budak kat atas tu persis omputih , dan aku rasa memang anak omputih pun, tapi sekali dia bercakap, jeng jeng jeng..kluar slang Indonesia. erm, sebab time tu pun dia mcm jalan ngan amah / pemabantu rumah (orang Indon kali tu...errr lawa jua aaa...). Standard lah tu kalau singgah KLCC amek lah kunu gambar ngan KLCC..hahaha... oh yeak, proses jalan berjalan dilakukan bersama-sama dengan Mr.Manggai dari Bintulu.

Dalam dua hari jalan tu , kitaorang makan di gerai makan sebelah kedai MYDIN tu... aku macam tak berapa yakin jak ngan tahap kebersihan dan cara dorang sediakan makanan tu... macam... lain sket plak...bukan lah mau pilih yang ada class.. tapi kebersihan kan kena tengok gak... apa plak pendapat korang yang pernah makan sana? aaa...dalam gambar atas tu, Mr.Manggai belasah kerang... aku ada try sebiji... macam aku ckp tadi... tak bersih... aku terasa sumting yang... erkkkk!..ok ok...brenti ckp pasal makanan durang...

Sepanjang tempoh tu, LRT lah yang menjadi pengangkutan utama aku, aku manalah tau selok belok jalan di KL tu... setakat beberapa tempat tu boleh lagilah...Pengalaman nek LRT, macam besa lah, dari dulu lagi, bila time orang balik kerja, balik iskul...nah... bersiap sedia lah mau berhimpit dan ditulak tulak... kalau kebetulan sumandak / gadis cute n ayu yang bertentang mata ngan kita best gak..tak la rasa penat berdiri... hahaha

KK bila plak mau ada LRT, kalau ada dari sini Sierra sampai Hospital... undui ..syukur naaa... naik aku tetiap hari, tak penat mau drive...hehehe..panjang plak aku punya berbasa basi neh.. bah, cerita lagi nanti! konsikou kio~!

3 KomeN pada :“ Cerita Minggu Yang Lalu Lalu... ”

hahaha....nice entry...funny pun ada...
KL memang sibuk...I love those kerangs'.....tapi cuma tahap kebersihan tu yang buat saya ada feeling errrkk sikit la...

area makan kat mydin tu mmg macam tu
nak kata bersih sangat tak la
tapi kalau org dah lapar belasah aje
:D

HonEy~Ya bah, tahap kesibukan kota raya yang besar... Lain bah rasa kerang durang tu...atukui..yup, agree kebersihan nya...adedes..

LiLY~hehehe...tu la pasal, bila dah lapar, belasah jak lah... entam jak, sakiet perut blakang kira...ahaks

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin