TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2009-01-07

Aku, Basikal dan Perut


dengan ini dakutan mempersembahkan... jeng jeng jeng...

basikal dakutan yang berkuasa tinggi... ngehehehe ( ketawa penjahat)
aiseh, butul bah ni. inilah basikal budakhutan... ari tu beli sana Tuaran. Last year lah beli, dalam hujung tahun juga, ngam ngam time tamu. Tapi bukan beli di tamu... tapi sana kedai peralatan kereta, tapi pelik jugak lah... nama kedai jual peralatan kereta. tapi dalam tu Basikal pun ada... betul ni, cuba kamurang pigi sana tuaran cek tinguk.

kebetulan di kedai tu , ada kawan dakutan yang telah lama tak jumpa. Dari skolah rendah lagiklah... dalam 13 tahunlah tak jumpa.Fuh, makaseh Riduwan, kasi rekemen ni beskal. Dalam gambar di atas ada gak tu yang pakai baju merah ... kazen dakutan. Masuk hostel sudah dia, teda sudah kawan berbeskal neh...so solo solo jak lah pasni...

orait...orait... apa tujuan dakutan beli ni beskal... bah cuba kamurang tinguk lukisan dibawah...


atukui ! itulah target dalam tahun ni jugak... iaitu mengurangkan kebabatan. kalau bulih mau kasi tambah six pack lagi... sekarang kira berjaya jugaklah, baru satu pack... ngehehehe.... lima lagi... ades!

Ngan nguna beskal ni jugaklah dakutan berjaya amek gambo Sunset terkini dari tempat tinggal dakutan... mau tinguk tu gambar sunset?... rajin rajin kio pigi sana BUDAKHUTAN PHOTOBLOG 


bulih bah tu ! kena kuatkan semangat neh... 
babai lemak-lemak yang terchenta... aku terpaksa meninggalkanmu...
kerana antara kita tiada lagi keserasian... ngehehehe....

p/s: lukisan dilakukan ngan tergesa-gesa....aku ngantuk neh...

17 KomeN pada :“ Aku, Basikal dan Perut ”

wah sia pun mau la beli satu beskal, nanti buli round tampat ko, badan sia pun perlu senaman oh....

Huhuhu..jelesnya ada beskal.

bestnya ada basikal tu...
mau juga...
sudah 4 tahun minta basikal dari parent, nda dapat juga~

Selamat berbeskal..semoga cepat dapat tu '5 packs' lagi haha..buli baitu kalau kau!!


p/s tp tu kartun juga la kan pakai bbkk :D

Greg~ hehehe, best tu kalau men beskal..walaupun sakiet kaki...ades


MellF~ bah, apa lagi Mell... mari lah berbeskal... lepas tu kita bulih lumba...hikhikhik

Zara~ kena buat perjanjian tu Zara...result exam baiek punya bleh la minta ngan parents... buat perjanjian bertulis... ahaks

Gurangak~ payah juga ni mau dapat lagi 5 packs... kalau tia dapat juga...main lukis sija di badan... hehehe... ya bah...kasi pakai BBKK tu kartun...more 2 come :)

OKay,, ni 2nd attempt mo komen. Pindik kata, sy suda pic sebelum yg ada perut bulat dan comel...hehehe...

Bagus azam baru dakutan. Semoga berjaya. Tp apsal kartun selepas kurus tu muka dia sedey? Aisey...kasi senyum sket la... hensem suda lepas kurus tuh..hehehehe

Syok bah naik beskal kan? masa sikul dulu pun sa pernah naik beskal..berebut2 lagi dgn adik tu hehehhe

Adora~ahaks... tu la pasal..mau kembali kepada yang asal..sekali transform payah plak mau transform balik... si optimus prime tak bagi ..hikhikhik

AkulaNora~ aiseh... ni pasal amek gambo lukisan tu pakai kamera jak tu...teda scanner di umah...huhuhu

CaLVB~ siuk eh... nasib la sikarang teda yg mau berebut... ganti2 sija... :)

lol haha!.. lukisan tu baa.. lol i men yg.. ada babat kunun tu baa.. haha!! ^_^"" ko ni remy! LOL.. ^_^ hmm.. talented cartoonist.. great pic shoot juga! ;) caya laaa...ehehe.. :D baju bbkk pun ada.. lol :)~~

Beck~ adei, tu bah yang sandi sikarang... kebabatan tahap super peringkat 1... kalau dibiarkan karang merebak plak.. ahaks

wah...BEST.... sa jeles.. tu ja sa terkata-kata.. LOL!!

Keng~ adei, ko pun ada bah beskal sana tu kan... kalau bulih mau juga sia berbeskal pigi tampat ko tu keng...hehehe

aiya,sini hostel teda beskal,rindu plak itu beskal biru bah dakhutan..nanti cuti sia dtg lagi la main itu beskal..tapi tidak puas ati ba ni gambar sia kicik jak..tipu oo,sia bayar jugak itu yuran majalah bah

kazar~ ngehehe... tula aku cakap kan ari tu , tak yah balik hostel, pakai beskal jak pi kuliah, ikut style Jepun / Korea...hahaha
yalah..len kali kasi kuar gambar ko plak...ngehehe

alahai..suke sangat naik basikal..teringin nak naik beskal kat lorong2 kecik yang tepi2 die ade pokok mcm dalam cite orang putih tu..tapi ntahlah,dah tua2 ni tak merase dah kot naik basikal mcm dulu2..

mm,barula tersedar yang budakhutan ade photoblog..so,kite pi melawat dulu k,alang2 boleh link kat blog kite..suke gak snap mensnap nih..seronok tgk gambar cantik2.. ^_^

NadiNE~ ya ba hkan, sure baest tu feeling bila nek beskalyang kiri kanan nya ada pokok... rasa tenang plak kan... pas tu..dedekat plak ngan tasik , ada orang mancing...eh..cam cerita sudah neh... hehehe..apa apa pun semua orang ada imaginasi dan fantasi impian masing masing... :) kalau tak dapat hari ni.. kita boleh usahakan agar dapat di kemudian hari ... ganbatte!

Photoblog? hehehe... silakan menjamu selera (mata)

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin