TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-11-09

AKU memBAKAR !

Wah , macam bikin suspen jak kan tajuk post aku tu. Memula skali , korang bleh nengok tu gambar time raya ( BBQ time raya ari tu )..eh, limpas bah sudah raya kan... ehehehe...Kali ni post pendek jak , sementara mencari dan kumpul bahan ntuk cerita seterusnya. Kalau kamurang tinguk atau baca post sebelum ni ttg spek mata berlubang tu, bah suri la aa kalau inggeris sia kampung kampung punya...

okes, berbalik pada gambar di atas...

Yup, hidup ini umpama membakar kepak ayam ( BBQ )...
Ianya tidak semudah meng-ON gas untuk membakar ayam.
Ramuan kena cukup dan perkara paling asas... sediakan arang dan nyalakan.
Seperti hidup, memang kita sudah hidup... tapi kita perlu 'nyalakan' hidup kita...
Bila dah menyala, kena pastikan nyalaan itu tidak terlalu kuat atau ayam kita hangus.
Dalam hidup kita tidak boleh terus menjadi hebat,gagah,pandai dan cerdik atau kita akan 'hangus'...
Ayam yang disediakan juga harus cukup ramuannya untuk kesedapan tak terhingga
Perancangan dalam hidup itu penting...tak kiralah kita merancang kegagalan untuk kejayaan seterusnya..kerana gagal untuk merancang adalah lebih teruk akibatnya.

Ades, okes okes...karang tambah panjang plak list aku tu..hehehe...apapapun
Kita harus maju Kehadapan !
YES WE CAN ! ( ter-sokong plak si OBAMA ni )

8 KomeN pada :“ AKU memBAKAR ! ”

haha.. lg suspen kalau ko letak, 'aku terbakar' budak hutan.. mcm baka menggala la pulak.. ;)

heheh.. paning sa.. budak hutan.. ;) great quote.. ;) nice one.. ;) hehe.. makes me think a while.. ;) yay!! masak bbq! :D mana sa punya..? :O

AkimSenSei- Ayaks, manggala tah plang... tu manggala versi jahat , ni yang baiek punya

Beck - hahaha...macam bulih pakai ka tu quote? alalala... sia sudah kasi habes... maybe nex time...hahaha

sa ingat Faizal Tahir memanggang sudah tadi geng! Haha!

Kengkaru - hehehe... ni kira saudara jugan ngan dia ni, panjang sikit lah susur galur nya... kiranya macam saudara semanusia dan se-superman lah kami neh..hahahaha...
mantang-mantang dia di sana NZ...hehehe

gile tersirat ayat ko ni utan oi..

" hidup ini umpama membakar kepak ayam "

aku = tukang bakar

ko = kepak ayam

boleh ke???

sepp!

Neo - Ades... gib me five ! Sepp! hehehe... kuweng tul ko Neo, kepak aku blum tumbuh laie laa... hehehe...

yes we can!! alah...samalah pula kita ni..tersokong obama...tapi kenapa sayap ko nosorob suda ko masih lagi panggang dia..?? ^_^ :P

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin