TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-10-15

Hari Raya Aidilfitri 2008 - Cerita 3

Yeahhhh! balik lagi ntuk cerita tentang raya bebaru ni (masih mood raya bah kan semua orang neh ..bulan Syawal lagi)

Kali ni cerita tentang Sambutan Aidilfitri plak...hehehe. Raya kali ni spesel sikit dari beberapa tahun sebelum ni... , mau tau kenapa? Sebab kamiurang dapat solat Aidilfitri di dalam Masjid , kalau sebelum sebelum ni di perkarangan masjid jak... tak pun... dapat nengok orang bersembahyang jak... penuh! fuh.... Apa rahsianya?Kali ni kamiurang mengawalkan sket timing... kalu selalunya makan pagi di Aidilfitri tu bebanyak , kali ni sesikit jak..ahaks... maka kamiurang pun bergerak ke Masjid dengan riang dan gumbira...

Oh yeak! Tema kaler raya kali ni adalah Maroon...hehehe, so kalau kamurang tinguk, itulah jak kaler baju melayu kamiurang. Selesai solat , khutbah dan doa, kamiurang balik ke rumah dengan gaya sedondon (bukan sedandan) berjalan ntuk balik ala ala gaya Pendekar Bujang Lapuk, cuma kamiurang tia nyanyi lah... nanti urang ingat kamiurang mulau...hehehe.


Bila dah kat rumah , rehat kejap ( makan lagi laaa.... ) dan kemudian bertolak ke tanah perkuburan. Tanah perkuburan di kampung ni , dalam ladang kelapa sawit...Arakian , berduyun duyun lah orang kampung ke situ. Rutin di pagi Aidilfitri adalah melawat pusara arwah nenek lelaki (datuk)...yang telah meninggal dunia pada 14 April 1997 yang lalu. 11 tahun telah berlalu, namun kotak memori masih lagi ligat memutarkan kenangan-kenangan bersama arwah nenek lelaki. Sewaktu arwah meninggal dunia dahulu , aku tidak berkesempatan untuk berada bersama - sama di hari pengebumiannya. Ketika nenek lelaki masih lagi terlantar sakit di hospital , aku juga tidak berkesempatan untuk ada di situ. Aku berada di asrama dan hanya menerima perkhabaran mengenainya. Nenek janggut, itulah gelaran kami kepada arwah satu ketika dahulu. Masih segar di ingatan kelunakan suara nenek janggut melafazkan takbir di Aidilfitri... sebak bila mengenangkannya...



Wokes, sori - sori, terbawak plak mood sedih... ntuk menceriakan korang..bah berikut cerita bergambar... hehehe 

Gambar Aidilfitri 2008 - 1




cuba kamurang teka, dimana Budakhutan dalam gambar2 di atas...hehehe

11 KomeN pada :“ Hari Raya Aidilfitri 2008 - Cerita 3 ”

hehe! teda gmbr ko yg diatas lol ada pun pic yg ketiga dr atas laa.. ^_^ yg paling siring.. haha!! ^_^ nice one.. ^_^ waa ada bunga api oo!! ^_^ how its cooll.. 1 theme laaa..? all tu kazen ko kaa..? ;) waa.. betul2 tema oo kan..? ;) hehe.. rock on!

wah...si beck dapat tekaa wooo...champin si beck..hehehe.iya bah, bunga api pun susah mo dapat sekarang... ades...

Jawapannya, tiada. Hikhik. Gambar yang di atas ada laa. Yang buat 'Peace' tu. Hujung sekali. Hikhik. (Akak nda tiru jwpn si Beck aaa. LOL)

salam again :)
bdk hutan tgk x cte olivia rtm 2?

Yang pakai tudung... he he he

;-)

Puteri Ezza - hehehe... kanal jua kamurang aaa.. abes la sia di KK nanti neh...ada urang minta autograf... ahaks...

Quraibah - Olivia? lakonan Velove Vixia...ala-ala cerita she's the man tu kan... pelakonnya lawa bangat sih...hehehe..tengok gak kekadang, ntuk nengok velove jak.. ahaks

Pendekar - ades... hampir tepat...hehehe

oh...tema maroon ghupernye. Yang mana kamu? yang kat gambar reramai, paling kanan, orang lain sumer tepuk dada, kamu sorang je yg meng'peace'kan diri...(klu dari beck dan puteri ezza). tp yg pakai tudung tu pun mcm ye jugak.....konpius..konpius..

meriah nya! hohohoho~ teruja lak!
adeyh~

Nora - ahaks... yang peace tu lah aku... hehehe..hesem sungguh kamiuran gsemua kan... silalah pilih jangan malu... hehehe

Dayah - yup! meriah woooo....jemput masuk...

gmbr nenek mngis tuh thru lh

Pencinta~ kita juga akan tiba ke detik yg sama satu hari nanti....

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin