TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-10-20

Ke Mana Lagi ?

Di bulan Syawal yang mulia ini , janganlah kita lupa kepada saudara mara yang jauh dan dekat... hehehe

Ahaks, raya yang bebaru ari tu , budakhutan n family berkesempatan ntuk ke Sepilok , Orang Utan Rehabilitation Center di Sandakan. Best owhhh! Yup, budakhutan pernah wat cerita tentang Sepilok aka Orang Utan... rasanya dua kali dah dalam tahun ni, dan ni masuk yang ketiga... Idea ntuk ke Sepilok itu diibuwat untuk mengisi masa bersama keluarga... termasuk, nenek pompuan , makcik pakcik dan kazen... wah...ramai tu. Lagipun , ada yang belum pernah pi Sepilok ni ( kalau ada pun suatu ketika nan lalu)... maka berangkatlah sekalian kami menaiki kenderaan...


Sewaktu on the way ke tempat pemujaan...eh... tempat orang utan beraksi ( diberi makan ), seekor orang utan lalu di laluan pejalan kaki datang dari depan... wah... kiranya close encounter lah neh... suspen gak, kekalau di tariknya kamera neh...huhuhu... pastu ada gak yang dari belakang, besar sket dari yang kat depan... tapi che besar itu beredar dengan bergayut ke dahan yang berhampiran... mungkin dorang tak mau berjumpa kali. Tapi yang datang dari depan trus berjalan ke depan... apa laie, nenek , mak , makcik n kazen pompuan dah rasa takut...hehehe

Kitaorang meneruskan perjalanan ke tempat meninjau . Time tu , orang utan and the family membuat aksi - aksi akrobatik... ala-ala aksi akrobatik dan lelawan dalam filem FURY dari Thailand , fuh, best tul filem neh, seorang gadis yang mempunyai kemahiran berlawan yang best! ( eh... ter promo plak...nanti wat post tentang ni...tungguuu). bah , mari kita tinguk aksi durang neh... yoga style... hehehe


coretan budakhutan
ades, tak tau la apasal , line Celcom Broadband di Area budakhutan cam dah ada prob, tidak laie se smooth and selancar dulu... heharap prob dis tak berpanjangan... ahaks... 
Konsikou gia sebab lawat sia punya blog... hehehe... aramai ti!


7 KomeN pada :“ Ke Mana Lagi ? ”

aramaiiiti juga! ^_^ hehe.. morning budakhutan! ^_^ yay! siok oo ko ada p sana sepilok byk kali.. sa blum pernah diz! ^_^ anyway u really doing fun in there.. yay! LOL bah2.. happy morning!!! again! LOL peace.. sa mo kuar baa ni tulah awal brun kunun.. n_n

bah klu di sana line celcom inda kaa pakai, derang pakai line-lain..anyway miss urang utan so much, as much as i miss sabah..atokkoi terlebey sudah.

wallawei..Xora dh 3 kali masuk sana..
sonok sgt..nk naik gunung, tp x tau ble leh naik..adush..

wohohoohho~ urang huran yang cute..
ahahhaa~

line celcom brdbnd mmg mcm tu, ada time-time je dia laju giler, contohny time pagi-pagi subuh, laju la..time tu la la tgk youtube laju2..

best kan pigi sini...cekci itu orang utan :p

sowey aa semua...lambat plak reply komen...

Beck - Congratz...dah dapat new job kan... :)

UrangRanau- atuk atuk... simpan baik baik tiket tu kio... mo bali ktime krismas kan..hehehe...jgn lupa hadiah ntuk aku...

Ixora - wah.. aku dah tiga kali nek gunung kinabalu...muahahahaha....

Dayah@Yasha- ades... kembang kempis idung aku..eh...aku ka...urang utan tu...erm...

Hana - Fuh...sekarang ni sandi betul... line celcom kat area aku dah slow dah...ades...

Angriani - wah... akak dah pi kan? hehehe... cekci tu...

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin