TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-10-12

Aku Cinta Rachel

Alamak, apasal plak lari dari tema Aidifitri ni ? Tetiba plak AKU CINTA RACHEL ... hehehe... Dulu dah buat cerita tentang Aku Kangen Sama Kamu , dan ramai yang datang cari info tentang tu... Cerita CINTA zaman bebudak. Ahaks , bila cek cek kat Astro , dalam bulan ni dan bulan depan masih ada lagi ulang tayangnya. So kalau ada yang blum sempat tinguk dan amek tahu tentang cerita neh , bah , apa lagi, kamurang tinguk dulu dan bagi komen... ntuk yang sudah tinguk tapi masih juga mahu tinguk, bah..mari tah kita meninguk... hahaha... budakhutan letak update tarikh tayangan kat sebelah sidebar tu...cek it out!

Yang menarik tentang sinetron ini ialah bagaimana bebudak tu dapat berlakon secara natural... dan elemen yang utama adalah kisah cinta Farel ( Irshadi Bagas ) yang menyayangi dua anak gadis... Luna dan Rachel (Yuki Kato). Luna digelar Puteri Cantik oleh Farel , dan Rachel pula bersifat tomboy... Didit pula merupakan watak yang memberikan impak yang lebih menarik pada siri ini... Didit berusaha untuk memenangi hati Rachel. Ricky dan Ivan yang turut meminati Rachel sentiasa cuba untuk memikat Rachel... ahaks, itulah serba ringkas cerita dorang neh... ringkas tetapi siuk ...

Okes , kembali pada AKu CINTA RACHEL ( isk,jangan kamurang salah anggap bah...) mau pinjam pil dari si Conan (Edogawa Conan) neh.. hehehe

Ahaks, heharap lepas ni Astro Kirana akan siarkan plak My Love Series, cuba teka siapa pelakon nya? Ahaks, siapa lagi kalau bukan dorang jugak... tetapi bagi watak yang lain lah yeak, bukan watak dalam Heart...so maksudnya..tiada kesinambungan dari cerita Heart Series... Cari punya cari..kurik punya kurik , bak tag si kengkaru - ' meredah hutan, melayari lautan , melompat pagar, membawa berita '... hehehe. Siri ni dah pun main di Indon last year.

okes, info tentang siri ni...

setakat yang diketahui , ada 11 episod... dan kalau tak silap , sinetron ni adaptasi dari filem Love Is Cinta. So ,watak-watak utamanya ialah:-

- Cinta ( mestilah Yuki Kato aka Rachel )
- Ryan ( erm..mungkin si Irshadi Bagas aka Farel )
- IVan ( erm..mungkin si Esa Sigit aka Didit )


tak banyak yang bleh bagi cerita, sinopsis setiap episod tu meman gada, tapi cam tak best plak kan kalu kasi cerita...
fuh...karang mencari lagi info... payah plak mencari ni... kalau sesiapa ada info yang bleh kongsi. kungsi kungsi lah bah aaa...

lain-lain sinetron yang si Rachel ( Yuki Kato ) ni berlakon:-
- Monyet Cantik
- Pelangi Pelangi Cinta
- Pintu Hidayah

Filem
- Basahhh ( yang ni dia berlakon sesama ngan si Didit ngan Farel dan geng2 dari Heart Series ...filem baru...tahun 2008)

Heart Series
- Aku Cinta Rachel dan Lu
- Genk Skolah Kepleset Cinta
- Berebut Pacar
- Kangen Rindu 1/2 mati
- Pelangi Cinta
- Beda Lho Teman Ama Pacar

Orait geng.. itulah berita ntuk kali ni... lepas ni sambung tentang raya lagi... hehehe

" Rachel...kamu mau enggak... jadi..pacar aku"

budakhutan aka Didit... hehehe

entry berkaitan :

Aku Kangen Sama Kamu

23 KomeN pada :“ Aku Cinta Rachel ”

hahahaha... ingatkan apo tadi.... si rachel ni rupanya...

morning!! ;) waaaa.. those kids r soooooo adorable i mean cute! hmmm.. still pure i must say.. doi!! >_<""

^_^ BBKK hehe.. ;)

waah dyrg mmg comel ;p
btw salam singgah :)

hehe..chumeelll...ingatkan kamu memang cinta sama someone yg nama rachel td...ehem ehem..lol

cutelah rachel skg ni...cute sangat tau

Hi... my 1st time droppin' by! My mom and bro enjoy the series so very much...

NoorSham - hehehe..Rachel yang ni la... :)

Beck - ya bah.. kalau aku dapat balik time kecik2..aku akan jadik cam dorang... nakal...hehehe

QuraibaH- Salam Singgah...jemput jemput masuk... datang lagi yeak..

NajLaa - Wah, akak dari Dublin pun ada neh... hehehe...ada ka aweks nama Rachel kat sana... kekenal kan ler... ahaks

rahimi - hehehe... yup... Yuki Kato namanya... bapak dia orang Jepun

JusT - :)... siri ni masih lagi ada ni... bleh tengok lagi ni...

hye2 :)
best la gak ;P
u x de chat box ke?

budakhutan cinta ama Rachel!!! hahahaha!!! shes damn cute kan?

ohh.. thanks sebab updatekan story nie.. series last hari tu pun Along missed sebab sibuk dengan persiapan raya... sekali liat ulangannya mlm tadi bah.. pun i missed!! mauk nangis rasanya ler...

Anyway.. ramai jugak yg tanya2 pasal series HEART nie kat shoutmix Along.. Along akan advice dia orang to check the info kat blog u yek :D

I link your blog kat TEROMPAH BIRU boleh? ;P

Quraibah - Best kan..hehehe...ada bah di bawah tu... :)

Lizz - jan a ko jeles lizz.... ahaks

Along - hehehe, makaseh kak... :)

wah.....
gw minat nih psl story dowang....
irshadi bagas, yuki kato, esa sigit

espicially heart series..

ngga penah ketinggalan dong...
x saba lah nk tgk love...

.
then film terbarunya BASAHHHH....
hehehehe......

Eazy - wah, ko pun terjangkit jadik orang seberang neh...
iya..iya... gue aja ngak kesabaren nunggu My Love series lakonannya dowang, bila yach Kirana mau siarin.. harap aja ada..

Basahhh? wah, cewek cantik , Yuki kato... pake tudung lagi... lawa bangat sih!

budak hutan.. aku pun minat series ni..
aku cilok some info utk share kat forum cari

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=383906&extra=page%3D1

jgn marah ye.. klau rajin.. meh la jengah2

Anonymous~bulih bah kalau kau... ahaks...

andukkkkkk punya kiut si Yuki Kato ni. Bayangkan budak2 Indon yg bosar mata mix dgn Jipun yg puti melepak ni. Atuk!

Piara ni piara hahahahaha...

hahaha...ngam tu..mau kana piara... ahaks.. lawa bah dia ni nanti... kalu tinguk dia belakon..serius owh... belh plak aku angan2 mau jadik budak kecik balik...ades!

aku suke la kat yuki kato tu

yuki owang islam ke kafir?

sie rachel nama aslina cpa sie..??

??? salam bingung..

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Unie~aku pun suka... apa karya baru dia yeak?

Johairi~err... tak pasti la bro..

Anony~ nama aslinya Yuki Kato deh

Raff~ ngapaan sih...hehehe

the hair a just nice. Love it!

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin