TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-07-29

Crime Scene InvestigatioN




Kota Kinabalu : 29 Julai 2008 , Selasa - Satu mayat telah dijumpai di parit / sungai? berhampiran dengan Jalan Hospital / Jalan Kebajikan / (ala ... kira2 dekat dengan Wisma Kewangan/shortcut ke Muzium atau lebih spesifiknya, parit besar kalu kita dari KK menuju ke Hospital, dia sebelah kanan tu). Setakat ini masih belum diketahui identiti dan punca kematian mangsa.... ewah.. macam berita plak ( korang baca / tengok jak gegambo kat dalam )...

aku time tu, on the way ke tempat keja. Memula tu aku fikir biar jaklah , karang lambat plak ke opes. Tapi setelah CPU kat kepala ligat berfikir dan mempertimbangkan kemungkinan2 yang ada , aku pun amek keputusan , carik tempat parking yang sesuai ( supaya tak kena saman.. jauh ooo parking...dekat padang Maktab Sabah aka Sabah College ) then menuju ke tempat kejadian... masa aku lalu tu memang dah ramai orang..korang tengok jak lah gambo kat atas tu... dorang siap minta aku amekkan gambo dorang lagik... oleh itu ntuk tak mengecewakan..ehek..nengoklah muka kamurang cni...

apsal lah brader RTM tu amek gambo aku...


OPERASI






okes... aku sempat gak amek gambo and video... video rasanya, biarlah jadik koleksi peribadi dan ahli keluarga mangsa (kekalau ada ahli keluarga mangsa yang mau)...
Aku sempat jugak nengok , polis tu ada keluarkan wallet mangsa ntuk kepastian identiti mangsa dan untuk tentukan mangsa dirompak atau sebagainya. Pada pengamatan dan teori aku (dengan pendapat beberapa rakan yang lain) ... mangsa mungkin terjatuh / tergelincir ke dalam parit setelah mengalami sakit ( jantung / sawan / pitam ) ... Memandangkan telefon bimbit, jam tangan dan dompet mangsa masih ada pada mangsa.

Menurut sumber yang berkata-kata, gemulah dikatakan adalah pekerja di HQE...

sekian dulu laporan dari saya..
hehehe... ades...

13 KomeN pada :“ Crime Scene InvestigatioN ”

dapatan yang sangat eksklusif, dan sukar diperoleh..

wah, klu kasi masuk news mesti hangat ni berita ko ni..bagus2...teruskan usaha ko..

Adidi bdk hutan... Cukup exclusive berita ko ni. Well, it happen. Tu parit sana tu dlm jg ba. Bahaya jg. Mcm2 sa npk sana. Tu ari sa npk biawak. Skli ni kali ko npk mayat pla. Ok la. Whoever he is, may his soul rest in peace...

M.A.S :- pertama kali...

UrangRanaU:- Bulih sudah neh jadik spy.. hehehe... nanti sia terbang pi Singapore... amek gambar sana plak...

LiLy:- kalau mayat tu dah lama ... rasanya bertambah-tambah ngeri lah lagi...huhuhu.. sadis

marKie:- ya..biasa sia nampak tu biawak... ada jua urang memancing... tapi kali ni... ades... sedih...

uinaaaaaaaa.....mcm pernah nampak ba yg mangsa mati tu..adeh

prinCess : ko kenal ka tu.. ades

superb pics man.... poor fellow.. is he dead??

yeah...it's alil bit freaky dude... but at the same time i'm excited to 'click' n 'snap'.... yup.. dead...

huhu realy freaky~~!!
dekat muzium lak tu...
woaaa sy slalu lalu lalang ctu.. huhu..

uits....entahla...tp ka..aiya..susah mo ckp...bikin takut..tu tempat kan bukan tmpt org pancing2 lg ka dat...

MeLL : don't get drunk and walk alone... ades... dats wat the rumours yang org bagiatu... dia mabuk then .... masuk...adus

tulang.Ikan.KewL : kenalah ko blajar berenang neh... manatau ada yang minta tulung... ko slalu limpas sana kan...

PrinCess : yup, tempat pancing2 bah tu...tapi airnya tubah...kutur tul

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin