TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-06-09

SELAMAT HARI ISNIN




gambo dari koleksi aku
jangan marah aa pakcik... berkilauan

mONDAY bLUES... yup... tentu semua pernah rasa camtu kan. Lebih lebih lagik selepas naiknya harga minyak neh. Ades, bila KK atau Sabah atau Malaysia ni, mo ada sistem kemudahan pengangkutan awam ala ala Jepun atau Amerika Syarikat tu. Bayangkan , dorang lebih suka nek menatang panjang ( keretapi laju ) dorang dari nek kereta ke tempat keja. Walaupun tinggal jauh dan perjalanan jauh yang memerlukan mereka mematuhi waktu perjalanan keretapi tersebut , dorang tetap ikut gak.Kat KL dah ada... walaupun masih tak se-best Jepun.

Bayangkan , kalau ada kemudahan camtu dari Papar ke KK , dari Penampang ke KK , dari Tuaran - Tamparuli ke KK , dari Kota Belud ke KK. Wah... kan ke best . Sure ramai yang mo nek tu train. Ahakz , kalau tak silap KTM gak tengah nak siapkan landasan / perbaiki perkhidmatan keretapi kat Sabah. Tapi kawasan yang dilitupi... kureng. Owait, memandangkan subsidi dah ditarik balik dan kerajaan telah jimat berbelas billion RM , maka apa salahnya , majukan sistem kemudahan pengangkutan awam kita... ahakz

owait...
sekian laporan saya...
kembali ke Sri Pentas... silakan

5 KomeN pada :“ SELAMAT HARI ISNIN ”

Selamat hari satu.. laporan di terima hehehehe..

bayangkan,.. wahh susuah mahu bayang nii

bayang kan jak bah.. walaupun bayang bayang nya teda.. hehehe.. terbayang bayang aku

huahuahuahua...jangan luperkan tawau laksssss...kasi up juga bah pengangkutan di sini...adeiiiiiii!!!

selamat hari isnin ....
:)

Kak Angriani - Ya bah.. kalu bulih semua sekali... kalu mcm bullet train tu ada di Sabah... dari Tawau mo pi kk amek masa tak sampai 2jam...walamakas

Lily - Selamat Hari Isnin Lily

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin