TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-06-28

Makan AmbuyaT Time


Makan Ambuyat Time

adus... lapar balik ni...

Dengan ini sai mo mengumumkan... Hari Isnin telah ditetapkan untuk menjadi hari Makan Ambuyat Sedunia... hehehe. Tapun... worait geng. Pada hari Satu ( isnin ) yang lalu , kengkawan seopis telah menganjurkan satu 'kenduri' aka makan-makan festival aka acara eat - eat... yang bertempat di Pondok dekat Guard Opes...

Pihak penganjur telah menyediakan hidangan yang nyaman-nyaman... SADAP ! oleh itu , kitaorang mo ucap trimas ! kepada MR.RosliH , Mr.Aidi , Kak Salamah , dan semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung..hehehe. Kalau tia silap , this coming Mo'o'nday , akan ada lagi acara seumpamanya... ahakz...


Kalau kamurang tinguk tu gambar , musti kamurang dapat tinguk pelbagai jenis lauk dan cecahan yang ada... sapa yang pandai guna 'candas' aka chopstick yang melekat di hujung untuk mengamek ambuyat tu... lepas tu, cecahkan ke cecahan pilihan... nyum nyum nyum... sesapa yang level penggunaan candas nya tinggi , maka kebarangkalian ntuk menikmati juadah dengan SADAp amat tinggi... ( jangan risau bah geng.. guna sudu pun bleh )


untuk geng blogger yang tia tau apa tu ambuyat... okes, ambuyat tu adalah antara makanan yang popular di Sabah di kalangan urang2 Berunai dan yang sewaktu dengannya... ambuyat ni diperbuat daripada sagu dicampur dengan air dan di gaul aka 'menumpah' agar jadik tidak terlalu keras dan tidak terlalu cair... ngam ngam...

acara selesai...
abes ambuyat..kitaorang campur nasi plak...nyum-an

ahakz... selamat menjamu mata...
karang ku menyambung laie...

6 KomeN pada :“ Makan AmbuyaT Time ”

seronoknyaa makan ramai2 ..
ambyat .. sedap ke ?
:D

Ambuyat? sedap wooo... kalu makan ambuyat tu jak memang teda rasa lah... tapi dia kena ngam ngan pakej nya... cecahan dan lauk2 yang beraneka... nyum-an... Lily dah pernah rasa?

ambuyat??ape tuh??? prnh dgr name tp,xtau camner makan die..org Brunei mkn jugak ker?

BudakHutaN 2 Lizz - ambuyat tu dibuat dari Sagu.. yang menentukan kesedapan nya ialah cecahan aka lelauk sampingan... brunei? mcm wajib tu... mo try?

wah,bestnya makan ambuyat. lama dah i tak mkn ambuyat... nyum-nyum....

best oo mkn. klo ada aq time tu mmg hbis mknn

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin