TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-04-13

Kita ORANG

KIta OraNG

Kadang - kadang ORANG tak mau fikir tentang ORANG lain. Ada yang diperlekeh dan tidak dihiraukan. Walau hanya berbeza 'kelas' atau 'peringkat' membuatkan yang di atas memandang sebelah mata yang di bawah. Perkara asas yang perlu untuk dihormati ialah dengan menghormati.
Uiseh , berfalsafah pula aku di hari minggu yang berbahagia neh... hehehe. Yup , tak pi memana pun. Sebenarnya lepak kat rumah lagi best. Kalau lapar , bleh makan / masak sendiri . Kalau rasa ngantuk bleh tido. Kalau rasa nak 'cicis' atau 'O o' , ada tandas. Pepaham jak lah kan, kalu jalan jak pi memana , mo makan , mo pi tandas pun mo membayar sudah.
huhuhu... Aku letak gambar pakcik yang kalau korang (urang KK) slalu jejalan kat KK neh , musti pernah ternampak uncle neh. Bukannya nak caci atau kutuk dia , tapi nak bagi tau kat semua kengkawan , walaupun ORANG sering mengatakan dia kurang siuman , tetapi dia tetap ORANG dan perlu dilayan macam ORANG. Kalau ternampak ada orang nak aniaya dia ataupun 'kengkawan' macam dia... bantu dan tolonglah dia... dia pun ORANG.

orait... itu dia , pesanan khidmat masyarakat ntuk bulan neh..hehehe

2 KomeN pada :“ Kita ORANG ”

akhirnya ko juga yang kasi reveal ni orang meracau ni. sya selalu jumpa ni dekat jambatan sekolah anglikan, kesian la ni orang. ari tu sya nampak dia bakar ikan masin pakai plastik kemudian makan fuh..kesian!!

YB
ramok dot info

Ya bah... ada ramai lagi kesatuan macam dia neh... sia slalu ternampak dorang. Simpati ada , sedih ada... mana pi keluarga dorang neh? huhuhu

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin