TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-03-22

AKADEMI FANTASIA 6 - Konsert Pertama

AKADEMI FANTASIA
Tak boleh tidak, kena buat jugak post ntuk program hiburan yang satu neh...

"Boleh di perbaiki lagi..."

ahakz, itulah komen ikhlas budakhutan ntuk program Akademi Fantasia musim ke 6 bagi konsert kali pertama. Termasuklah dari pelajar serta keseluruhan team produksi ( termasuk bro AC Mizal ) juga para pengkritik . Lumrah orang akan bandingkan yang dulu dengan yang kini. Nak komen sesatu? takyahlah rasanya... cukuplah kat forum2 lain yang hangat tu...ahakz... tapi kalu korang ada pendapat nak bagi or just nak bagitau sapa yang korang undi... silakan berikan ulasan... ehehehe... orait...nilah senarai pelajar musim 6 dengan lagu-lagunya bagi konsert pertama.
"Alamak..terlebih plak"...hehehe AFUNDI STACY
susunan nama pelajar dan lagu mengikut nombor2 kat gambar tu...


1. Alif - Sayang Sayang (Aliff
Aziz)

2. Faisal - 'Lagu Nasyid'(Rabbani)

3. Ika - Kesetiaan (Siti Sarah)

4. Lufya - Ingkar (Bunga Citra Lestari)

5. Nadia - Rindu (Hetty Koes Endang)

6. Naim - Memburu Rindu (Hattan)

7. Nubhan - Ruang Rindu (Letto)

8. Rina - Simply The Best (Tina Turner)

9. Riz - Ketulusan Hati (Anuar Zain)

10. Saida - Terlalu Cinta (Rossa)

11. Stacy - No One (Alicia Keys)

12. Stanly - You Raise Me Up (Josh Groban)

13. Toi - Pagi Yang Gelap (Hujan)

14. Yana - Diriku Tapak Sulaiman (Elyana)


dan di akhir konsert... siapakah yang tersingkir? Seperti yang dijangka , bagi konsert pertama neh, semua pelajar diberi pendedahan untuk beraksi di atas pentas dengan membawakan lagu - lagu yang dorang selesa untuk bawak... dan... undianlah jadi penentu kepada jangka hayat pelajar untuk terus berada di akademi... Agak suspen di peringkat awal bila ada tiga beg kat pentas. IKA , LUFYA dan YANA berada di tiga tangga terakhir undian yang terendah...

Penonton dan peminat telah mengundi pelajar pilihan mereka dan keputusannya.... YANA tersingkir untuk Konsert yang pertama...

Ika, Lufya dan MamaRina sayu melihat pemergian YANA

YANA...

"Redah Jer"...AFUNDI NADIA... ahakz

0 KomeN pada :“ AKADEMI FANTASIA 6 - Konsert Pertama ”

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin