TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2010-02-03

Dapat Duit Online ?

Asyik ada orang tanya tentang buat duit online atau dapat duit online. Betul atau tidak? betul kalau kena cara dan tempatnya... tidak, kalau kita hanya setakat melayari laman sesawang sosial macam facebook ,twitter,tagged dan you tube (ala banyak lagi..takkan mau kasi list semua kan...adei) buat blog... tengok web porno yang ada 3gp skandal...aiseh... tapi kalau kena caranya dengan web porno tu pun bleh buat duit! ala betullah... iklan ntuk menatang tu berlambak, dan banyak pengiklan... dan ramai penggemarnya...

Aku saja mau kongsilah setakat yang aku tahu... benda baik, kongsi2 la bah kan..
beberapa tahun dalam dunia online (cewah...), banyak memberi pengalaman dan pengetahuan. Dapatkan Wang di Internet boleh dianggap satu mitos satu ketika dulu, sekarang ramai yang berlumba-lumba untuk Make Money Online.

Aku mulakan dengan beberapa perkara mudah yang mungkin semua dah tahu... dan yang aku buat dan ada hasil setakat ni.

- yup, kalau tengok print screen dari akaun adsense di atas...lumayan bukan? akibat dari klik2 oleh mereka yang melayari blog / laman web anda... anda boleh dapat duit.

- Aku banyak gak dapat 'income' dari sini. Kerjanya mudah, mempromosikan/buat rencana tentang produk pengiklan, dan kita akan dibayar.Blog dalam bahasa inggeris tau.setiap review paling koman pun 9USD... kalau blog korang pagerank tinggi dan trafik banyak, bleh demand lagi..hahaha

3.Bidvertiser"Make money from your Website or Blog with BidVertiser"
-Bidvertiser ni lebih kurang sama dengan adsense jugak. Kadar payout nya yang rendah 10USD dan dibayar gunakan paypal membuatkan program ni lebih menarik dari Adsense yang kadar payout 100USD dan untuk dapatkan duit boleh guna Western Union.

Get Chitika | Premium
4. Chitika
- program ni tak berapa sangat tapi boleh dapatkan income kalau korang rajin blog dalam bahasa inggeris dan trafik korang datang dari luar negara. Why not..try saja bah...

lain-lain program seumpamanya... yang berbentuk Pay Per Click / Pay Per Lead / dll



banyak lagi sebenarnya... tapi aku bagi sikit2 lah dulu kan... kira macam baru bunga 1 lah kalau silat...hahaha

selain dari program2 macam tu, untuk cari duit di alam siber ni korang jugak boleh buat ruang iklan sendiri, promokan satu ruang , contoh banner 125 x 125( tengok contoh kat sidebar blog aku ni)... buatlah kat blog / web korang... kadar cas tu... pepandai korang lah nak taruk berapa pun..asala jangan cekik darah sudah...

Affiliate ( tukang promo produk )
selalunya kita hanya perlu promo dan paparkan link/ banner pengiklan dan kita akan dibayar selalunya dalam 10% ke 25% dari hasil jualan produk.contohnya macam kat bawah ni





atau korang boleh ikut survey...paling senang yang Malaysia punya ni...
Youthsay! kalau rajin ikut perkembangan durang sure byk hasil beb...

omputih pun ada..ahaks.. tapi payah betul, banyak scam...

kesimpulannya...di mana ada kemahuan.. di situ ada jalan...
kalau nak cerita ..memang panjang lebar ni... kita bercerita lagi dalam episod yang lain yeak... dengan lebih fokus kepada tajuk2 tertentu seperti adsense dan affiliate...
ala.. kalau korang ada idea/cadangan lagi best..kongsi la beb ~_^
aku pun masih belajar ....
MLM? SKIM cepat kaya? oh..please please please...kamu jangan nakal...

2 KomeN pada :“ Dapat Duit Online ? ”

google ads aku macam tak kemana je? baik aku buang kan? hahaha

Neo~ cekgu kan terer BI, buatlah satu blog BI plak... sure boleh mendatangkan hasil tu... BI aku tunggang terlanggang, harap2 omputih tu faham... hahaha

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin