TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-10-09

Hari Raya Aidilfitri 2008 - cerita 1

Salam lebaran dan salam Khamis ntuk semua ! hehehe...
yup, kali ni budakhutan mo update tentang Raya bebaru ni. Macam yang budakhutan bagitau sebelum ni, panjang cerita-ceritanya neh , jadi ada yang diringkaskan dan dibahagikan kepada beberapa cerita..hehehe. bulih bah tu kan...

Hari Raya Aidilfitri - Cerita 1
- Perjalanan balik ke Kampung !

Perjalanan balik kampung memang best, sebab bleh nampak gunung Kinabalu dan pemandangan bukit bukau serta kesejukan yang melampau sebab kamiurang jalan time petang sudah, target berbuka di Ranau bah tu . Perjalanan petang tu untuk ke Ranau okes jak , kenderaan pun kurang. kalau selalu tu , ades, panjang tul barisan. Lelebih lagi kalau ada lori kat depan...fuh, bukan lagi makan angin... makan asap... itam idung..hehehe

Sempat gak singgah untuk mengamek gambo Gunung Kinabalu , ada satu area tu memang best ntuk tangkap gambar...tapi banyak plak sampah yang dibuang kat area tu... ades! Sampai orang kampung kena letak papan tanda untuk larang buang sampah.. APA la nak jadi ni... Cubalah durang yang membuang sampah merata tempat ni pakai kebijaksanaan yang kena pada tempatnya... kan kalau bersih , negeri kita jugak... kalau kotor? nah..kita juga bah tu... bikin panas plak neh..hehehe... nanti bila kena pasang cctv / kena denda.. nah, baru mau marah marah... kotoh!...( aiseh..emosi plak)

orait! bila dalam perjalanan selepas Kundasang yang mau dekat dekat Ranau , dapat call yang keta pakcik Kuala Penyu ada masalah. Kitaorang pun sempat membeli-beli makanan di Ranau ntuk berbuka dan bekal skali ntuk dorang pakcik,makcik n kazen kazen... dorang ada prob di Km59 sebelum ranau, so maksudnya, kitaorang kena patah balik...

Kesian gak dorang , time kamiurang sampai sana, tukar bateri yang baru beli then sama-samalah berbuka sekali lagi... momom... Sorang lagi pakcik dari Kuala Penyu turut datang ntuk nolong , tukar fius..then okes! hahaha...dan kitaorang pun memulakan perjalanan semula...

dan... selepas itu, pandangan budakhutan mula kabur kabur... mata terasa pedih, dan badan rasa seperti di awang-awangan, kotak fikiran yang mulanya ligat berfikir terasa kontang dan kosong... sampai satu ketika... semuanya menjadi hitam... dan...ZZzzzzZ...( ngantuk daaa.....)

Ahaks, suspen jak kan, bah, nantikan cerita seterusnya dari budakhutan...

4 KomeN pada :“ Hari Raya Aidilfitri 2008 - cerita 1 ”

Assalamu'alaikum dik. Salam Aidilfitri. Napa pula semua jadi hitam tu? Anything happen ka? Ish... supsen jak bunyinya ni (^_^)

Dik, nanti join bloggers' charity programme tu ya.

hehe.. ^_^ best juga baaa.. time cuti2 tu kan..? ;) so overall mcm...? best kaa suti ko tuari..? ehhee.. ;) xoxoxo..man2 ko kio.. ;) hehe

sama lah kie tersadai tepi jln mase rye hari 2 psl keta pakcik rosak

memula sekali.maaflah yeak..lambat plak reply komen neh...

Puteri-wassalam... blogger charity program...saya terlepas la kak.. nex time for sure saya join...

Beck - Cuti memang best ! kalau dapat cuti trus lagi bEESTT! hahaha

Biskutrajin - alamak ... kereta pakcik rosa? tapi sempat gak balik raya kan...

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin