TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-10-08

Budakhutan Kembali !

Assalamualaikum , salam Aidilfitri dan Salam kedamaian !

Wah... dekat seminggu tidak balik 'rumah' neh. Rindu plak rasanya...hehehe. Tapi bila dah balik, skali ada masalah plak ngan budakhutan dot com ni , mungkin ( teori budakhutan - pengguna perkhidmatan internet di Malaysia terutamanya yang pakai Celcom / Streamyx / TM tak dapat masuk sesetengah web disebabkan oleh masalah DNS ) heharap masalah ni tak berpanjangan. Yup, memang ada alternatif lain macam gantikan DNS sedia ada dengan Open DNS... bila dah tukar budakhutan tak ada masalah mau masuk budakhutan dot com...tapi tak pasti la plak, blogger2 dan pembaca blog ni dapat masuk atau tidak blog ni...
Bila ada problem cenggini yang tak best ni... 

owait, ntuk mengisi masa dan ruang sebelum budakhutan buwat post tentang aidilfitri yang baru berlangsung ( mo pilih dan edit lagi gegambar yang bleh bagi masuk dalam tenet)mari kita cerita pasal game! yup, sepa yang tidak suka men game angkat kaki...hehehe...

Di dalam era dan teknologi serba canggih ni, bebudak kecik pun dah advance men game. Playstation , Xbox 360 , Wii , PC Game , PSP.. fuh...macam banyak lagi yang budakhutan tidak tau ( ades, ketara la jarang men game) ... tapi budakhutan men game di PS2 ( ada bah PS2 budakhutan ), Tekken, Soulcalibur , Need For Speed , Prince Of Persia , God Of War , FiFA , Winning Eleven, Metal Slug...aaa itulah antara game wajib budakhutan bila men PS2... 
masih lagi terkenang time zaman dulu duluuuuuuU.. sebelum era Mario Brothers lagi... yang men game kapal - kapal (galaxy) , tinju - tinju , boxing , tenis , king kong , ades macam macam lagi...sini sia kasi tinguk sebahagian game yang popular dulu dulu... dengan konsol nya sekali... oh ya...sepa ingat men game yang tembak tembak piring terbang...hahaha...lucu tul! 


Wokes wokes... sekarang punya bebudak lagiii advance, banyak sudah game2 yang meletup dan gempak! PC game macam Counter Strike , Age of Empire dan strategy game yang sewaktu dengannya...memang best, uhuk uhuk...walaupun budakhutan jarang men.... erm..macam last main strategy game ni pun dalam last year...ades... nanti mo juga try try nanti... kalau counter strike tu, lupa lupa sudah... nah , sekarang lagi ni, bila bebudak mulai 'menggilai' game game online... macam ragnarok dan yang seangkatan dengannya... fuh.... bingung!

banyak juga tempat ntuk cari game game yang best , kalau rasa rasa malas mau jalan-jalan pi kadai ntuk menengok cd / dvd best try lah nengok cd / dvd yang best secara online...pssst...cuba tinguk di Shopwiki nengok komen/komen orang dan ratingnya... bila rasa rasa sudah ada calon calon game yang mo dipilih, bah apa lagi... kasi buat list... turun pi kadai... beli... hehehe. lepas tu bulihlah praktis... ( ahaks, budakhutan mo praktis soulcalibur... raya Haji nanti mo battle ngan kazen kazen... huhuhu )... owaitlah...panjang sudah bebelan sia neh... 
cuba lah cari cari konsol game yang best! beli yang original bukan yang cetak rompak... hehehe

SOULCALIBUR

bah... dalam post selepas ni... tentang Sambutan Aidilfitri bebaru neh... mungkin dalam beberapa bahagian...panjang bah! hehehe

"Kalau orang cakap orang...kalau kucing cakap kucing"
-eh..camtu bah kan iklan tv3 tu...ades... 

3 KomeN pada :“ Budakhutan Kembali ! ”

arghhhh!! Soulcalibur!! fav sa tu dulu!! arghhh!! >_<""" lol.. terror kunun sa main dulu.. ada version durg b4 calibur tu kna..? soul edge..? dia tu kan..? hehe.. idk not sure laa but.. lmao!! now i remember.. sa mo cari blik laa ni games.. ada update kaa tu..? hehehe.. xD

xoxoxo

huhu...teringat zaman masa memula pakai komputer (beliau sa punya). zaman yg masih pakai MsDOS command utk buka komputer(awal 1990'an).time tu game yg femes pacman, ping, tetris dan apa ntah...rasanya space shutter menjd kegilaan bebudak kecik(time tu sy bdk kecik lg...). kalau tgk skrang game2 ni mmg boring giler. rasanya bebdk zaman moden mmg x main la game2 camtu.

Beck , ada bah tu yang baru , tap kunu ada lagi best tapi PS3 la... ades...

Nora- ahaks..game yang batang2 or garis garis tu...hehehe, pakai disket besar tu kan... hahaha..sempat lagi tu sia men...bebudak sekaraang punya mainan..memahal... ades...

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin