TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-06-18

Sumandak Kaamatan 2008




"isai ngaran nu ?"

Yup, Episod atau entri untuk kali ni di buat khusus untuk menghargai kecantikan dan ke'beauty'an serta kecomelan gadis-gadis Sabah termasuk makcik-makcik nya sekali... hehehe. Sumandak yang bermaksud gadis adalah antara penyeri pada acara tradisi dan majlis keramaian. Pada pesta Kaamatan yang baru berlalu, kengkawan ( Maisol & Awang ) sempat merakamkan gak wajah-wajah cantik,tertarik,menarik sumandak sumandak... mari kita cubuk...

Wah... senyumannya... aruol ginawoku... hehehe

aaa... yang sebelah kanan...berdegup my heart..
aaa... yang sebelah kiri ... bulih bah jua...

ada sapa-sapa yang tau ketiga tiga gambar kat atas
pakaian dari suku / etnik seblah mana?

"lihat selendangku... cantik kan.."

aaa... yang ni dari seblah mana?
(aiseh...sia pun tia tau ooo... mo kaji balik ni)


nah kan, kamurang ter senyum senyum sudah tu tinguk gambar sumandak sumandak dan mama sumandak. Kalau kamurang tinguk bebetul... durang punya senyuman manis manis ... (tapi kita tia bulih slalu makan manis...nanti kencing manis... hehehe)... Kredit dan pujian diberikan kepada semua gadis-gadis Sabahan...

"Kecantikan itu lahir dari hati...
dari hati terserlah kejelitaan budi pekerti...
Dari pekerti murni menyingkap anggunnya empunya diri..."

wah... bulih bikin tagline untuk pikat sumandak ka tu.. hehehe... berabis sudah sia atur ayat.

aik...senyum lagi... miaooooo

Bobby, Gurangak,Andrik,Reno,Arteo,Joy,Julian,Swordie...
ni sumandak senyum sama kamurang..hehehe

aiseh... senyum lagi ni sumandak...
jangan lah bah... hehehe

Mr.AwaNg dengan GirlS in Black.. aaa.. with bling bling

sampai jumpa lagiks... hehehe

tahun depan sia mo pi la.. sia mo amek gambar bebanyak ni. Anyway...trimas wat Mr.Maisol & Mr.Awang ... Sia ada kasi kluar jua muka dorang kan... kasi promote sikit. hehehe

orait... out!
sebelum tu mari kita menari macam si Usher dalam video Klip nya "Wanna Make Love In This Club"...yeah..!

3 KomeN pada :“ Sumandak Kaamatan 2008 ”

cantik manis orangnya
:)

BOLEH TAHAN BLOG KO....FULFILLED TAHAP GABAN TUE...aku baru maok start, nanti sudi-sudikanlah diri untuk mengunjungi sambil mengajar aku buat blog dalam AUZUBELQ blogspot..ok friend

Lily - yup..manis manis bah durang nih... sia plak yang risau... berdegup my heart...
Auzubelq- ahakz... bulih bah...

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin