TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-06-10

Semuanya NAIK !

Semuanya NAIK!

Wah... Harga Minyak naik ! Harga barang naik ! Kos Sara Hidup Naik ! dan apa lagi yang naik? Banjir pun Naik ! Walamaks... Hampagas tul! panggil ambulan sapat ! aiseh...
bikin suspen kan...


ahakz , sesapa yang pakai kereta atau naik bas kelmarin petang, memang akan terasa kehangatan dan kehangitannya berada dalam kesesakan jalanraya ( mungkin bukan jugak semua yang terlibat ) , laluan KK-Penampang , area Hospital Queen Elizabeth , Area Lido , dan memana lagi yang terlibat...wah.... banjir naik..dan orang pun angin naik ( time ni buang angin dimaafkan...hehehe) Yang pandu kereta dan penumpang2 nya musti rasa tensen gak ngan jalan yang sesak. Yang naik bas... fuh... hangit! bersesak sesak kat dalam bas... di waktu jalan yang sesak... sesak nafas woooo... ( cam tin sardin ...padat )

Adakah hari ni akan jadik benda yang sama ? nampaknya , untuk menjimatkan minyak pekata kita nek sampan / perahu dayung jak balik pi rumah .... laluannya? ikut jak parit - parit yang dah jadik cam sungai kinabatangan tu... ahakz... mari kita pasang pukat! siapa mo join... hehehe... nanti ikan nya kita jual di pasar... uiks..


orait... sediakan payung sebelum hujan
atau kurik parit sebelum banjir...
atau... jangan buang sampah ke parit anda...
siapa susah dan stuck dalam jam... diri sindri dan urang lain...


kepada brader Pulis yang rela berhujan mengawal lalulintas... TABIK ! HORMAT !

sekian dulu dari Bilik Berita... kembali ke Sabah Fm... Bagus Bah

10 KomeN pada :“ Semuanya NAIK ! ”

yeah....skrg ni semuenyer naik...ni gare2 sumpahan kenaikan minyak seantero dunie ar ni..huwaa!!! kat jb pun banjir gak:(

aikk budak hutan.. bilang di hutan.. sini sudah ko di hospital queen hehehe.. mesti ko ter stuck sana tu kan.. hahahha..

tidak tahu apa lagi yang mahu naik kan..

aiyo banjir...ini pic bila nie..dasyat juga ya kawasan masjid sana air naik...selama aku di KK dulu..jarang neh liat...

Lizz - Kat Jb banjir gak yeak? adess...

Etavasi - ya bah...terstuck aku di sana... jadik aku pun parking keta kat bus stop , tunggu jam reda... kalu redah jugak jam tu... sayang minyak...dahlah naik... hampagas

Bash - Pernah ke KK? wah... gambar kelmarin... hujan lebat... sekali ngan air pasang

alamak .. banjir sudah !!!

Ya bah, kana banjir bah tu hospital sampai karen pun teda di sana. Kamarin sia bawa bapa sia pi operate mata dia sana tapi ndak jadi sebab tiada karen. kana tunda lagi pigi next week. Terpaksa ambil cuti lagi ni next week. Bikin panas!!

yups..last week dah start ade tmpt yg banjir..huhuhu..geram gler cz dah ar baru basuh kete..kotor balik woo:P

LiLy - ya bah.. banjir... naik naik naik...

OrnesT - Alamak, teda akran sana kan, durang bilang ada litar pintas... ades... nasib teda yang ter karan di sana...

Lizz - sapa suruh basuh keta... basuh lah baju... heheheh

Hi,

Just dropping by from Etavasi and saw this entry..

Sabah and JB banjir?? wow.. Never know bout it at all.. Must be due to the heavy rain lately

BlueCrystalDude- Thanx for droppin by dude...
yup, hujan lebat with bad perparitan plus with air pasang, then it's a great ramuan ntuk - BANJIR

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin