TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-04-28

KK kena Serang !


KK KENA SERANG !

Kota Kinabalu - 26 April 2008, Sabtu - Penduduk di Bandaraya Kota Kinabalu dikejutkan dengan ketibaan armada - armada laut daripada Amerika Syarikat dan Perancis , dan dipercayai kapal laut daripada Brunei turut berada di perairan Sabah. Beberapa buah helikopter menghampiri kawasan bandaraya . Seorang mangsa iaitu Cik X berkata , "Aku ingat itu askal mau tangkap aku, tapi aku ada IC juga , bewarna lagi ni... bukan di putustat" , manakala seorang lagi mangsa yang telah terjun ke dalam air untuk lari menyelamatkan diri berkata " Aku sangka habislah aku kali ni , sebelum di hantar pulang ke rumah merah , bagus aku berenang balik"... sekian...

ayakz, itu lah petikan berita ...hehehe. Yup, kalau kelmarin story tentang aktiviti Freedom of Entry to The City kat Padang Merdeka . Kali ni cerita tentang lawatan ke Pelabuhan plak. Selepas menyambut Bday Wawa, aku mengamek my Brader 'Hassim' , then bila dapat tau ada gak pameran di Pelabuhan lama, tanpa melengahkan diri , kitaorang pun kesana.

my brader , kalu tak silap kat atas Waspada neh....
TransForm!..(sambil wat efek bunyi)

Naik kapal-kapal dari Brunei dan Malaysia (KD Pahang)... huhuhu best! . Cam salah sebuah kapal dari Brunei tu ( WASPADA ), dalamnya setiap kali jalan 40 orang , tapi nengok cam kecik jak... ades... Dan kapal dari Perancis tu plak, tak sempat naik, dorang dah tamatkan tempoh lawatan. Brader perancis tu dengan pelat France nya pun cakap "Close... close" , sambil buat isyarat dengan menyilangkan tangannya. Try story ngan dia , tapi cam pekat Perancisnya...and English pun kurengs sket... ahakz.... tapi ada gaklah begambar ngan dia...

"bienvenue en Malaisie!"
Welcome to Malaysia!

"aiseh, tengok dari jauh jak lah kapal Perancis neh"

Aku ngan abang aku pun sempat nek bot laju kaler hitam milik TLDM, bayar RM2 jak.... fulamak! Best dan laju tu... rasanya kitaorang paling lama nek, sebab brader bawak bot tu stay nengokkan kami pameran akrobatik oleh helikopter navy gak... huhuhu...terbang lalu kat atas kepala kitaorang jak tu. Musti orang yang kat tebing dekat jalanraya tu jeles ngan kitaorang... bukan sekejap tau...lama kitaorang nek bot tu... ahakz...

bot hitam yang lain...

Secara keseluruhannya , aktiviti neh memang best lah ntuk semua. Lawatan sambil belajar. Untuk sorang kawan kitaorang , Bukhari ( yang ikut mancing pi Tanjung Badak ari tu), dia pun tengah ikut latihan NAvy kat Johor! Cayalah Bukh!. Orait... gegambo lain ada kat

BudakHuTaN PhotoBlog

A JournEy to The GreeN WorLD

Kurangkan kontroversi , tingkatkan prestasi... jangan lupa makan nasi, biar perut ada isi...

sekian , wassalam

3 KomeN pada :“ KK kena Serang ! ”

wahh . .syiok tuh !!

Adam... Wah... Sure Cool! But i think LIMA in Langkawi much much more better
LiLy.. syiok bah... tapi ko jauh bah, tia lah dapat join melawat... hehehe

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin