TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-03-02

PORING hOT sPrING



JournEy to Poring

Sesejuk kabus Kinabalu yang berhembus...
Seindah bunga yang mekar di taman...

chantek...


Yuhuuu...
yaps, post sebelum ni aku mention tentang kesedaran Alam Sekitar.. heharap ramailah yang dapat mesej tu... hopefully
01.03.2008 - SABTU
dan ini dia aktiviti terkini BudakhutaN n Kengkawan. Kitaorang menjalankan diri ke Poring Hot Spring...yeah! Seramai 10 orang yang ikut serta ntuk program kali ni. Meriah jugak ! Perjalanan dimulakan dengan sesi berkumpul di Stesen minyak kat Yayasan Sabah pada 0530pagi... fuh! dan setelah semuanya hadir kitaorang terus memulakan perjalanan dengan tiga buah kereta.
Macam besa apabila dalam sesi perjalanan neh, rutin yang wajib ialah mengambil gambo. Jadik banyak gaklah gambo yang di amek...hehehe
so ini dia gegambo nya...nengok jangan tak tengok

10 orang model yang hehampir berjaya ke peringkat separuh akhir...
Malaysian Next Top Model..hehehe
Gunung Kinabalu yang tersergam indah menjadi latarbelakang...

Sesekali perut perlu jugak di isi... lapar la neh
kitaorang memakan sesambil nunggu time
War Memorial Kundasang buka jam 0830pagi
nyum...nyum...nyum... sapa buat sandwich neh..

sekali lagi berposing sakan lah kitaorang...
huhuhu...aku mengamek gambo...

Pakcik yang melihat telatah kiataorang sempat memberikan komen
Bagus! hehehe... Konsikou gia aman... ahakz
Boleh bah kalau kau...

Posing lagik... tak habes habes...

giliran tanakwagu pulak buat breakaway... hehehe

Cak...! amboi... cantik tau area War Memorial Kundasang neh
len kali aku story tentang tempat neh
Akhirnya setelah tiada lagi persinggahan , sampai jugak ke Poring
dalam pukul 09 pagi lebih gitu...
perkara pertama yang kitaorang buat?
momomkan diri...hehehe
amek tenaga sebelum memberenangkan diri...

Sesi berenang renang bak duyung dan dugong...aktiviti meluncur kat slide pool mengalahkan bebudak kecik.Menyelam sambil terminum air...rasanya ada jugak tu...ahakz.Berendam kat kolam air panas...menghilangkan kesejukan.wah... itulah aktiviti kitaorang kat sana...gegambonya... aiseh... hak milik peribadi kengkawan.Tak bleh siarkan semua... tau-tau jaklah internet neh...memacam bleh jadik... apa yang boleh dikatakan... memang best! PORING HOT SPRING !
airnya sejuk sesejuknya... huhuhu

Sebelah ke petangnya, ramai dah pengunjung...
time neh , kitaorang dah tukar baju dah... nak jalan
Dalam jam 4 lebih...kitaorang menggerakkan diri dari PORING..

Kitaorang sempat menyinggahkan diri ke Kundasang membeli sayur-sayuran untuk dibawa balik ke rumah... 5 ringgit 3... itulah kiraanya. Sayur segar dari Kundasang! ahakz, promote neh..
selesai kat Pekan Kundasang , kitaorang melalui kabus yang tebal and sejuk...wah...best best best... macam kat luar negara plak... ahakz... dan kitaorang telah mendecidekan diri untuk makan kat KINABALU PARK, kitaorang just gunakan tiket daripada Poring untuk masuk... Kenapa? untuk makluman korang kalau dah beli tiket masuk dari kawasan yang di bawah seliaan Taman-Taman Sabah... tak kiralah Poring atau Kinabalu Park ... korang bleh guna ntuk masuk ke tempat seterusnya... tapi..pada hari yang sama...wah...sejuk sejuk sejuk...
fuh...sejuk beb!

posing lagik... adedes...

nengok... ada kabus kan...
bila hujan turun tak lama kendian... kabus pun berkurang...

itulah dia perjalanan kitaorang pada hari tu...
Semuanya berjalan dengan lancar dan mantap!

Perjalanan balik yang memakan masa sket sebab kabus tebal dan hari dah gelap... jarak pemandangan terhad dan berhati hati lebih leok... eapapun... Trimas kepada semua!

3 KomeN pada :“ PORING hOT sPrING ”

wow! best lah korang. Lepas Poring ni nak ke mana lagi? Join bleh?

best lah.jeles sia..

urg kita: len kali bulih bah kalu ko mo join kamiurang...hehehe...siuk tu

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin