TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    6 months ago

2008-08-14

Pameran MISTI MOSTI 2008

PAMERAN MISTI MOSTI

Salamat!

uiks... lama sudah aku x update blog aku neh... ades! banyak benda perlu dibuwat dan di catch-up. Semua orang ada 24 jam sehari, tapi pengggunaan waktu tu kekadang yang buwat kita rasa sesak sket. Rasanya kena buat PERANCANGAN yang lebih teratur.... tidur pun tara cukup! ...ehek... macam lari tajuk plak aku...

worait worait... daripada berserita tentang aku, lagi bagus cerita tentang barang baik punya!. Ini bukan skandal atau konspirasi atau kes salahlaku yang membabitkan rasuah dan agenda politik masakini yang ternyata lebih tenat dan uzur berbanding perhatian dan fokus yang sepatutnya diberi kepada penambahbaikan ekonomi dan penstrukturan semula sistem pemerintahan yang cekap, tepat, kualiti meningkat... ades... salah tajuk lagi neh...

wokes.... aku mo cerita pasal program pameran MINGGU SAINS,TEKNOLOGI DAN INOVASI (MISTI) anjuran Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia ( MOSTI). Yup! , Satu majlis pelancaran telah diadakan di 1borneo aka oneborneo ( Siapa di KK tau lah tu kan) pada hari ini, pagi tadi. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Y.B Menteri MOSTI sendiri, Y.B Datuk Maximus Johnnity Ongkili.

Untuk makluman korang, pelbagai aktiviti telah dirancang sepanjang minggu pameran ni. Korang boleh lawat pameran dari kluster-kluster di bawah MOSTI. Kalau kamurang rajin lagi , bulih jumpa angkasawan negara. Fuiyoh!

... jan jeles aaa...
dengan Datuk Angkasawan sorang lagi belum dapat bergambar neh...

Pusat Sains Negara jugak membuwat pameran dorang ... mau tau pa yang best...bah, kamurang pigilah aaa... disamping melawat pameran, kamurang boleh jua dapat free gift daripada agensi/jabatan yang terlibat... wah... best tu.... dan ada gak taklimat taklimat yang best dan menarik bertempat di pentas utama. Tengok jangan tak tengok...

banyak sudah hadiah persuma aku kumpul..hehehe
Mo tapau tu baju, tapi beg tia muat sudah... ades...

Fuh...macam panjang plak entry kali ni...

aku akhiri dengan pantun 4 kerat ( tiada manusia / haiwan yang terlibat)

Air sungai melimpah limpah,
melimpah limpah ke kampung sebelah,
Jangan tah kita batah - batah,
mun senang datang bah...

11 KomeN pada :“ Pameran MISTI MOSTI 2008 ”

waaaa pakai baju batik tuuuu
hehehehehe
mujur kak riani tggl di tawau...
kalau di kk
kakak pigi sudah ni :)

aiseh...kamiurang tak round tawau lah kak... aya tulung kasi sampai pesanan dengan angkasawan jak lah... mo bagitau durang , kak riani suwuh bawak cekodok pi naik kapal angkasa... makan waktu lintas langsung..ehehehe

yo wassap bro!!:)
tq sgt2 jenguk blog kitew..:)

wahaha unique name dak itam miahah..salam ukhwah..;)

Atie : ades... bukan dak itam la... dak utan... huhuhu

agak lari tjuk ar..hehhe

iss jeles aku ehhh..hehe

BiskutRajin : ades... hehehe...lari tajuk yeak..

ReNo : len kali mo nek kapal angkasa plak... adus

wah busy nampak..klu la hidup sia pun busy mcm ko..mesti sia iinda rasa buring mcm skrg kan???anyway happy weekend to you..

ADIH ADIH..KO TADA begambar sama tu org yg ada p bulan ka?si muzaffar shah..adih ni yg jeles ni

ko nie kat mana yea? ko ada masa tak esok kat PJ, boleh dapat free HSP, boleh bawa seorang kawan, minat contact i balik kat alieyscool2000@gmail.com

Urangranau: buat-buat busy bah ni.. ahakz

PwinCess: Aiseh... Angkasawan Malaysia blum ada yg sampai bulan aaa... hehehe

Aliey : Got ur mAil already... sowey, saya kat KK la... kim salam ngan brader RAM... HSP pasti mantap!

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin