TERIMA KASIH
Untuk makluman anda blog budakhutan ini telah berpindah sepenuhnya ke
www.budakhutan.com
terima kasih di atas lawatan dan sokongan ~_^

cerita di budakhutan.com kat bawah

cerita di www.budakhutan.com

  • Sukar Tapi Aku Cuba - Sudah Februari ! Wah… sebulan telah berlalu ditahun 2017. Apa sudah yang aku dapat capai dan buat dalam tempoh sebulan tu? Kalau ikut senarai yang aku buat...
    4 months ago

2008-06-12

GAJI DUA BULAN SEKALI !

aPA? Kira terkejut jugaklah tadi bila tinguk berita.


"GAJI KAKITANGAN AWAM AKAN DIBAYAR DUA KALI SEBULAN"
- dengan bayaran pertama pada pertengahan bulan dan bayaran kedua pada hujung bulan.
maksudnya , anggaran kakitangan awam akan menerima gaji setiap 2 minggu sekali.



Satu keputusan yang .. ada baik dan buruknya. Tapi aku rasa , dengan kemudahan ( untuk kakitangan kerajaan ) ni , perbelanjaan mungkin akan lebih teratur dan tiada lagi istilah 'bulan tua' atau ' tengah bulan' atau 'musim kering'....

Pak Lah mengumumkan perkara tersebut bersama dengan jaminan , tidak akan ada lagi kenaikan harga minyak pada tahun ni... ( tapi ari tu ckp akan dievaluasi setiap bulan bergantung kepada harga di pasaran minyak dunia)

Heharap yang di sektor swasta pun dapat bayaran gaji dua kali sebulan...

orait...
teruskan hari anda dengan senyuman...
tapi jangan lupa tengok jalan...
takut nanti kejatuhan...
orang ingat kurang siuman...


1 KomeN: pada :“ GAJI DUA BULAN SEKALI ! ”

hehehe :D itu mahu kasih senang hati saja tuu :D supaya orang tidak marah2 hahahaha... tapi ini berita bagus bagus for kakitangan awam, if this they really mean it :D

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin